logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć firmware do routera LG LRG1004? Obecna wersja V 1.01.0104

jawoks 05 Mar 2006 15:41 2565 8
REKLAMA
  • #1 2377752
    jawoks
    Poziom 20  
    Ocena: 50
    Szukam firmware do routera LG LRG1004 gdzie moge go znaleźć? Router się często wiesza, teraz mam V 1.01.0104. z góry dzienki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2377829
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3820
    Witam ... jeśli masz go już dłużej proponuję Byś nie patrząc na to jak wyglądają ani ile mają elektrolity po prostu je wymienił (zakładam że zasilacz masz dobry) :D to niewielki koszt :idea:
  • #3 2377832
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    jawoks napisał:
    Router się często wiesza

Na jakiej podstawie kolega sądzi, że jest to problem firmware'u? Co kolega rozumie pod pojęciem "wiesza się"?
  • REKLAMA
  • #4 2378032
    jawoks
    Poziom 20  
    popatrzałem sobie w goglach i dużo osób pisało że problemem jest firmware (te co mam jest nie najnowsze - z 2003r) i polacają wgrać nowsze. Ja takowego nie moge znaleźć, a wgranie nowszego chyba nie zaszkodzi ;) A co do "wieszania się" to problem jest taki, że co jakiś czas czasem codziennie a czasem co kilka tygodni komputery w sieci nie "mają internetu" (sieć jest) można wejść w strone konfiguracyjną routera i tam pokazuje że jakby zgubił IP - 0.0.0.0 po zresetowaniu jest wszystko ok. Tylko jest to troszeczkę denerwujące.
    :arrow: ... już Ci napisałem co masz zrobić :D :idea: TONI_2003
  • REKLAMA
  • #5 2378287
    RafalB

Poziom 28  
    Ocena: 222
    TONI_2003 dlaczego sadzisz ze problemy z wiszajacym sie routerem to wina elektrolitow?

Bardzo czesto jest to wlasnie wina firmwareu, duzo informacji na ten temat mozna znalezc na stronach adsltech.
    Konto firmowe:
    iFixThis
    Łowmiańskiego 18, Poznań, 60-685 | Tel.: 516XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.instagram.com/ifixthis.pl/
  • REKLAMA
  • #6 2378329
    TONI_2003
    Moderator
    RafalB napisał:
    TONI_2003 dlaczego sadzisz ze problemy z wiszajacym sie routerem to wina elektrolitow?

Bardzo czesto jest to wlasnie wina firmwareu, duzo informacji na ten temat mozna znalezc na stronach adsltech.

Po prostu kilka tak zrobiłem więc o ile nie ma innej alternatywy to czemu nie spróbować?
    Oczywiście innego wyjścia nie neguję. :D
  • #7 2378353
    jawoks
    Poziom 20  
    no dobra ale on tak robi praktycznie już od nowości. Nie sądzę że trzeba wymieniać elektrolity. Pierw chyba wygodniej i szybciej wgrać firmware :| I od tego chciałbym zacząć.
  • #8 2378529
    TONI_2003
    Moderator
    ... zaraz ja nie neguję możliwości w grania nowego firmware do routera . Jak również zdaję sobie sprawę że jest to łatwiejsze dla zwykłego "zjadacza chleba" :D tylko że on to robi od nowości dowiedziałem się przed chwilą .
    Co nie oznacza wcale że się wycofuję z mej propozycji bez wnikania w jej szczegóły .
    Jeżeli nie znajdziesz nowszego softu będziesz miał jakąś alternatywę . :idea:

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano nowszej wersji firmware do routera LG LRG1004, obecnie zainstalowana wersja to V 1.01.0104 z 2003 roku. Problem polega na okresowym "wieszaniu się" urządzenia, objawiającym się utratą adresu IP (0.0.0.0) i brakiem dostępu do internetu, mimo aktywnej sieci lokalnej. Próby znalezienia aktualizacji firmware zakończyły się niepowodzeniem, gdyż dostępna wersja jest najnowsza. W dyskusji pojawiły się sugestie, że przyczyną problemów mogą być uszkodzone kondensatory elektrolityczne w routerze, co jest alternatywnym rozwiązaniem do aktualizacji oprogramowania. Wskazano również na źródła informacji technicznych, takie jak strony adsltech. Ostatecznie podano link do oficjalnej strony LG, gdzie znajduje się oprogramowanie dla modelu, potwierdzając brak nowszych wersji firmware.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA