logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Buchalter II na XP - klucz LPT niewidoczny, program szuka COM2. Co zrobić?

Miki01 05 Mar 2006 18:07 3923 2
REKLAMA
  • #1 2378304
    Miki01
    Poziom 17  
    Ocena: 39
    Witam Wszystkich
    Mam ponownie problem z w/w programem. Zakupilem go z Grafsoftu wraz z kluczem na port COM lecz moj komp jest wyposazony tylko w jedno to wyjscie ktore jest wykorzystywane przez drukarke fiskalna. Wymienili mi klucz z COM na LPT ale program nie widzi klucza. Odwoluje sie nadal do COM ktory zekomo nie istnieje tj COM2. Czyzby trzeba bylo wymienic program?
    Dodam jeszcze ze pracuje na systemie XP , stara wersja Buchaltera dziala poprawnie przy innym kluczu na LPT.
  • REKLAMA
  • #2 2378796
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    Nie ma opcji w programie opcji do zmiany typu klucza (COM, USB) ?.
    Piszesz "Wymienili mi klucz z COM na LPT" i nie spytałeś się u producenta co zrobić, żeby klucz był prawidłowo widzialny ?
    Może się okazać, że rzeczywiście będziesz musiał wymienić oprogramowanie, dziwi mnie tylko, że nikt Ci nic nie powiedział ...
  • #3 2383059
    Miki01
    Poziom 17  
    Ocena: 39
    Co do zmiany opcji COM/USB to nie moge tego zrobic bo program nie pozwala wogole sie wlaczyc.
    Co do tego czy potrzebna jest zmiana softu to Pani z Grafsoftu nic nie mowila. Myslalem ze ktos mial podobny problem jak ja.
    Co do dodzwonienia sie do siedziby GrafSoftu graniczy z cudem, maja przeszlo 20tys wypuszczonych programow Buchaltera i chyba tylko jeden telefon.
REKLAMA