logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić Polka 2.5 z kluczem HASP na Windows XP SP2?

Steffen 26 Sty 2008 20:15 1414 4
REKLAMA
  • #1 4738992
    Steffen
    Poziom 11  
    Witam.
    Ostatnio mnie naszło zeby pobawić sie programem do sprzedaży Polka,którym w dzieciństwie bawiłem sie na firmowym kompie taty.Znalazłem (orginalne) dyskietki i klucz HASP (którego program wymaga),podłączyłem go do LPT a dyskietki zainstalowałem.Niestety próba uruchomienia programu skończyła sie fiaskiem ("BRAK ZABEZPIECZENIA HARDWAROWEGO W PORCIE CENTRONICS!").Domysliłem się iż mam problemy z portem równoległym w kompie (na innym,starszym komputerze ten sam HASP i ta sama Polka działa bez zarzutu).Próbowałem włączania w systemie,probowalem Userporta,HASP emulatora,trybu zgodnosci z windą 95 i nadal nie działa :(

Co mam zrobić aby odpalic ten program :?:

Z góry dzieki za pomoc i pozdrawiam :)

P.S.Mam Windows XP SP2 ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4739403
    Sirandilas
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Sprawdź ustawienia w biosie. Poza tym ten program może już nie chodzić na takich systemach operacyjnych.
  • REKLAMA
  • #3 4743331
    Steffen
    Poziom 11  
    OK a jak ma być ustawione w BIOSie żeby działało :?: Mam kilka opcji i nie wiem którą wybrać ;)

A sam program chodzi bo gdyby nie działał na XP nie upominałby się o HASP ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4743366
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 4746644
    Steffen
    Poziom 11  
    OK będę mial czas to posprawdzam ;)
REKLAMA