logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung SGH-ZV10. Czy ktoś już robił język polski?

wasylwek 06 Mar 2006 23:21 8272 38
Najlepsze odpowiedzi

Jak wgrać i aktywować język polski w Samsungu ZV10 przez USB Smart/Multiloader?

Polski do ZV10 jest dostępny w pakiecie ZV10BUEK1, ale samo wgranie softu nie wystarcza — język trzeba jeszcze aktywować [#2396392][#2612020] Telefon należy uruchomić w trybie download, trzymając 9 + ON, a do flashowania użyć kabla USB dołączonego do telefonu i Multiloadera v1.53 [#2400214][#2396392] W hexedytorze plik Rscr_ZV10BUEK1.cnt wygląda na zawierający polski [#2402080] Próba podmiany plików językowych z Z140V nie pomogła i może powodować błędy w narzędziach serwisowych [#2678641]
REKLAMA
  • #31 2673942
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Co do komercyjnych fleszy do ZV10 i nie tylko kontaktujcie się z kolegą @Tech mobil natomiast gsm-sklep to nic innego jak stary dobry Astel lub jak kto woli Gsminfo i proszę Karwosa do nich nie przyrównywać...
  • REKLAMA
  • #32 2674006
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Powiem szczerze, na gsminfo nigdy sie nie zawiodlem. Mieszkam niedaleko ich, wszystkie zakupy mam pod reka. Sa bardzo w porzadku. Do Karwosa osobiscie nic nie mam, sprecyzuj co masz na mysli. Karwos to nie jest potentat jak sagmasterteam, ale tez niezle sobie radzi. Mowilem odnoscie supportowania sprzedanych przez ich sklepy produktow, ze nie pozostawiaja klijentow po sprzedazy. Sadzac po forum karwosa, support dla "swiezych" klijentow idzie mu niegorzej.
    Oczywiscie pionierzy z GSM-Sklepu.pl, sa potentatami, sami sa producentami urzadzen, wiec oczywiscie do nich ciezko jest kogokolwiek porownywac.
    Mimo to obie firmy sa ok, w stosunku do klijenta docelowego jakim jestem np. ja.
  • REKLAMA
  • #33 2674793
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    @ Stokłosy Poprostu karwos jest solą w oku kilku osobom i przy każdej okazji sprzedadzą mu trochę krytyki ot i dlaczego. ;)
    pozdr
  • REKLAMA
  • #34 2674819
    FranekDolas
    Ocena: 69
    Nie solą w oku tylko nie solą...jak już to wrzodem na d**ie :DNic do niego nie mam ale poprostu jest za malusi żeby go do SagmasterTeam porównywać...Chłop coś tam handluje i pisze jakieś suity itp. ale jeszcze musi troszkę się rozwinąć a wonty mieli do niego inni za jakieś supporty darmowe czy cóś.Normalna wredna i zawistna konkurencja w polskim stylu.
  • REKLAMA
  • #35 2678641
    hlw
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Dogranie do ZV10 plików językowych z Z140V nic nie da. Testowałem i polskiego nie ujrzałem (w menu serwisowym też nie ma), co najlepsze do narzędzi w ogóle nie da się wejść, wyskakuje błąd. Nie polecam takiej operacji.
    Wgrywałem "Rsrc_Z140BUEI4.cnt" i "Rsrc2_Z140BUEI4.cnt" z pakietu "Z140BUEI4" a reszte normalnie z "ZV10BUEK1".

Pozdrawiam Karol
  • #36 2681277
    sebqq
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    hlw napisał:
    Dogranie do ZV10 plików językowych z Z140V nic nie da. Testowałem i polskiego nie ujrzałem (w menu serwisowym też nie ma), co najlepsze do narzędzi w ogóle nie da się wejść, wyskakuje błąd. Nie polecam takiej operacji.
    Wgrywałem "Rsrc_Z140BUEI4.cnt" i "Rsrc2_Z140BUEI4.cnt" z pakietu "Z140BUEI4" a reszte normalnie z "ZV10BUEK1".

Pozdrawiam Karol

witam... jest PL język.... i nawet ładnie to wszystko wygląda :)) zdjęcia załączę w piątek... bo oddałem kilka "mówiących już po naszemu" ZV10 i moje małe niedopatrzenie.... fotek nie zrobiłem... ale w piątek będą następne więc napewno załączę tu kilka ładnych fotek dla niedowiarków... Jeśli ktoś ma problem z PL w ZV10 w Lublinie/okolicach zapraszam na PW :)
  • #37 2730765
    hlw
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Panowie czy w końcu ktoś ma jakiś pomysł z tym polakiem do tego telefonu:cry:
  • #39 2897833
    wasylwek
    Ocena: 87
    Tu troche żal zamykać ten temat bo ............. wciąż sie bujam z tym ZV bez PL to jest 1 sztuka której nikt nie chce bo nie gada po polsku chyba sie w końcu zmobilizuję i dam go komuś na to softowanie.Światełko w tunelu zaswieciło bo ktoś zerznął ten soft ze spolszczonej słuchawki i podobno pasuje pod te downloadery ale za mało ich na rynku zeby latały tak ot po sieci. Jakby ktos coś wiedział to dajcie znać na priv. zamykam posta.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z wgraniem polskiego języka do telefonu Samsung SGH-ZV10 za pomocą narzędzi takich jak USBsmart, Zulei czy Multiloader. Użytkownicy potwierdzają, że oficjalny pakiet ZV10BUEK1 zawiera polski język w pliku Rsrc_ZV10BUEK1.cnt, jednak jego aktywacja wymaga dodatkowych kroków i nie jest automatyczna. Próby wgrywania polskiego softu z modeli pokrewnych, np. Samsung Z140V (Z140BUEI3), nie przynoszą efektu i mogą powodować błędy. Wgrywanie firmware odbywa się przez tryb download (przytrzymanie klawisza 9 i ON), a do komunikacji potrzebne są odpowiednie kable USB, których jakość wpływa na stabilność połączenia i powodzenie flashowania. Wskazano narzędzia Multiloader v1.53 oraz sterowniki USB do modeli Samsung Z500 jako pomocne. Aktywacja polskiego języka wymaga klucza i wsparcia od dostawców oprogramowania, np. TechMobil lub GSM-Sklep.pl, którzy oferują komercyjne pakiety i wsparcie techniczne. Użytkownicy wymieniają się linkami do plików naprawczych i firmware, jednak pełne rozwiązanie problemu z polskim językiem w ZV10 pozostaje trudne i wymaga specjalistycznej wiedzy oraz dostępu do aktywacji języka. W dyskusji pojawia się także temat konkurencji i jakości wsparcia technicznego między dostawcami oprogramowania do telefonów Samsung.
REKLAMA