Panowie. Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie. Czujnik kupiłem, ale mimo że w sklepie twierdzą, że to do mojego modelu samochodu, to coś mi nie pasuje. Po pierwsze czujnik oryginalny różni się trochę wyglądem od tego co kupiłem. Ta część która jest niewidoczna po włożeniu w zakupionym czujniku zakończona jest jakby takim metalowym "chełmem" , w moim czujniku nie ma nic takiego tylko jest takie zwężenie na środku (taki "czubek"), a żadnej blaszki nie ma. No ale pomyślałem ,że może to tylko jakaś modyfikacja i włożyłem go, ale niezbyt pewnie tam siedzi, mogę nim poruszać w tył i w przód jakieś 0,5 cm i płyn może się przecież wylać... Jak że nie znam się na tym bardzo, to pojechalem do mechanika, ale on nawet nie zmieniał czujnika, tylko wypiął z niego wtyczkę, coś tam zwarł i powiedział mi że wskazówka temperatury powinna się przesunać do końca. Przesunęła się tylko 2 mm... On założył, że czujnik jest dobry, więc podjerzewma te zimne luty o których piszecie. Tylko mogłby mi ktoś dokłądniej napisać , w któym miejscu są one najbardziej prawdopodobne ???