logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instrukcja obsługi Pspice 9.2 po polsku - gdzie szukać?

dziadek_1111 07 Mar 2006 12:30 8284 11
REKLAMA
  • #1 2384991
    dziadek_1111
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Mam big problem. Otoż nie moge znaleźć nigdzie zadnych informacji na temat obslugi Pspice 9.2.Wszedzie jak juz sa to tylko w wersji angielskiej a z tym to u mnie kiepsko..Czy znacie moze linka do takich materiałów (mam na mysli PL).?? Z góry dzięki;)

(!!!)(?) – ozdobniki ?
    Nie używaj "Pomocy"- w temacie. [h]
  • REKLAMA
  • #2 2385135
    gacolini
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    A luknij sobie tutaj : http://www.micro.put.poznan.pl/edu.php masz PDF z podstawami do PSpice :) To wystarczy w zupełności jak na początek, a później to Help z PSpice i jedziesz :)

Pozdro
  • #3 2387392
    dziadek_1111
    Poziom 12  
    No dzieki za pomoc ale to zdecydowanie za malo;/ Szkoda ze tam jest tylko kilka zdan. Generalne poszukuje cos w PDFie tylko czy wogole cos takiego istnieje w polskiej wersji??
  • REKLAMA
  • #4 2387616
    gacolini
    Poziom 19  
    To może zadowoli Cię ta książka : http://www.elektroksiegarnia.pl/index.php?tem=produkt&prodid=248

Bo jeśli szukasz przetłumaczonego Help'a, czy nie wiem pakietu obsługi OrCad'a na polski to nie ma nic takiego, zresztą po co miałoby być skoro j.angielski uznaję się w dzisiejszych czasach za język podstawowy przy pracy z takimi programami.

Pozdro
  • REKLAMA
  • #6 2395922
    dziadek_1111
    Poziom 12  
    Dzięki Marian83 Tamten link jest naprawde przydatny. Dzieki raz jeszcze temat zamkniety;))
  • REKLAMA
  • #7 2397530
    Marian83
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Tu jeszce cos mam po polsku.
    Załączniki:
    • pspice.rar (441.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 2397537
    Marian83
    Poziom 20  
    gacolini napisał:
    To może zadowoli Cię ta książka : http://www.elektroksiegarnia.pl/index.php?tem=produkt&prodid=248

Bo jeśli szukasz przetłumaczonego Help'a, czy nie wiem pakietu obsługi OrCad'a na polski to nie ma nic takiego

pozdrawiam

Tak sadzisz. Mam cos takiego. Jak jestes zainteresowanyt to sie zgłoś.
    Pozdrawiam.
  • #9 2397548
    gacolini
    Poziom 19  
    Co masz tą książke czy opis po polsku do OrCad'a ? Bo jak książke to osobiście nic ciekawego w niej nie ma, do tego wszystkiego co tam opisano można dojść samemu i to bardzo szybko :)
  • #10 2397629
    Marian83
    Poziom 20  
    Jest to opis Orcada z Elektroniki Praktycznej, ale chyba Cie nie zainteresuje, bo zawiera same podstawy.
    Pozdrawiam.
  • #11 2397809
    gacolini
    Poziom 19  
    Ja mam opis z PSpice z Praktyczny Elektronik 10/98 ale z Elektroniki praktyczniej nie mam :) Więc jak byłbyś tak miły to poproszę o jakiegoś linka do tego materiału :)

Pozdrawiam
  • #12 2398309
    dziadek_1111
    Poziom 12  
    Do marian83: WIelkie dzieki za pomoc,ale jezeli masz jeszcze jakies materialy na ten temat to prosze przeslij mi go na majla arz1(_at_)wp.pl :)

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano polskojęzycznych materiałów i instrukcji obsługi programu PSpice 9.2. W dyskusji wskazano kilka źródeł: podstawowy PDF dostępny na stronie Politechniki Poznańskiej, kurs PSpice na forum elektroda.pl oraz książkę dostępną w sklepie elektroksiegarnia.pl, choć podkreślono, że brak jest pełnego, przetłumaczonego Helpa czy pakietu obsługi OrCAD w języku polskim. Zwrócono uwagę, że angielski jest standardem w pracy z tym oprogramowaniem. Dodatkowo pojawiły się propozycje udostępnienia opisów i materiałów z czasopism takich jak „Elektronika Praktyczna” i „Praktyczny Elektronik”, które zawierają podstawowe informacje o PSpice i OrCAD, jednak ich zakres jest ograniczony. Autor tematu uznał link do kursu na elektroda.pl za szczególnie pomocny i zamknął dyskusję.
REKLAMA