logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potrzebuję opisy polskich programów serwisowych do drukarek

BarBog 15 Maj 2003 14:49 3171 17
REKLAMA
  • #1 214606
    BarBog
    Poziom 12  
    Potrzebuję opisy polskich programów serwisowych do drukarek epson,hp,canon.Potrzebuje tylko teoretyczne opisy tych programów. :D

Przeniesiony z "szukam..." <gorg>
  • REKLAMA
  • #2 214648
    tomkl
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    A jake masz programy serwisowe ?
  • #3 215799
    BarBog
    Poziom 12  
    Mam ich duzo. Potrzebuje polskich opisów teoretycznych do pracy dyplomowej...
  • #4 273486
    fafu
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    a może posiadasz program do epsona 460 pilnie potrzebuje
    drukuje ale białe kartki a tusze są nowe i głowica jest nie zpchana.
    ponoć trzeba ją jakoś resetować aby widział nowe katridze
  • REKLAMA
  • #5 356045
    Szmer
    Poziom 11  
    Służe tym softem do epsona bo posiadam takowy, obsługuje dużo więcej modeli niż ten. Wysle na e-mail.
  • #6 356050
    Szmer
    Poziom 11  
    Czy mógłbyś podzielić się tym softem skoro go tyle masz.Nie ukrywam że przydałoby się coś do HP i canona. Napisz co masz może się pomieniamy.
  • #7 356052
    aceton
    Poziom 26  
    Ocena: 94
    a moze wzucilbys na forum wiecej osob by skorzystalo i automatycznie cos niecos kazdy by potrochu poopisywal
  • #8 356056
    Ski Man
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Chętnie bym zobaczył jakieś programy serwisowe do Canona
    baaardzo mnie to interesuje. :please:
  • #9 360660
    MaxMaj
    Poziom 16  
    Ocena: 67
    sadze iz ciezko ci bedzie zdobyc gdyz serweisy nie chca czegos takiego udostepniac a canon czyli " MERKATOR " szczegolnie :D
  • #10 360718
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 136
    MaxMaj napisał:
    sadze iz ciezko ci bedzie zdobyc gdyz serweisy nie chca czegos takiego udostepniac a canon czyli " MERKATOR " szczegolnie :D

dziwisz sie??? ja tez pracuje w serwisie autoryzowanym OKI i teraz pytanie do Ciebie: chetnie udostepnial bys programy gdybys mial podpisany weksel na 25000 z nie wypelniona data i w umowie zwarty artykul o nierozpowszechanianiu i o prawach autorskich:?::?::?: nie wiem dlaczego ludzie mysla ze firmy ktore produkuja sprzet rzadza sie innymi kryteriami niz kasa i takie pytanie do wszystkich czy jak uzywacie takiego programu to klienta kasujecie faktura czy robicie to za free, no chyba ze do uzytku domowego ale w to wierze tak samo jak w uzytek domowy mp3??? wiec nie dziwcie sie firmom ze nie udostepnija
  • #11 361199
    Ski Man
    Poziom 23  
    A mnie chodzi o to, żeby kolega BarBog napisał, do jakich to
    drukarek Canona ma programy servisowe - bardzo jestem ciekaw!!
  • REKLAMA
  • #12 362371
    kosmita
    och do wielu Epsona koncu pracuje w Corso a to jest serwis ktory specjalizuje sie w Epsonie :D :lol: a co do Canona to przegladam serwisowki i nie widze zeby byly tam odniesienia do programow serwisowych to samo w HPewentualnie przygotowane pliki ktore wysyla sie do drukarki
  • #13 362392
    Ski Man
    Poziom 23  
    O ile ja sie orientuję, do Canona był tylko jeden program servisowy
    (można go tak nazwać) do drukarki BJC600 teraz pokazał się do
    drukarki i320 i to wszystko.
  • REKLAMA
  • #14 1278790
    krzysiek1234
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    mam pytanie czy wie cos kots na temat tego porgramu tj.do canona i 320 mianowicie program nazywa sie i320toolV100 mam go i gdy go uruchamiam wyskakuje I/F dll can not be loaded jesli mial ktos z takim czym doczynienia to porsze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam KRZYSIEK
  • #15 1342917
    MIM ELECTRONICS
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Ten program jest pod win98/me. Ale ja też mam z nim problem. Pobrałem go z rosyjskiej stronki. Pod win98 jak na niego kliknę to zero reakcji. Pod xp pojawia mi się ten sam błąd co u ciebie. Może ktoś z Panów wie jak ten program odpalić.
  • #16 1357401
    kosmita
    A może to są zgrane binarki z "program files" a on potrzebuje instalacji??
  • #17 1359009
    Rafał100
    Poziom 13  
    A czy mógł byś podać chociaż nazwy tych programów. Chętnie bym sobie coś zorganizował do epsona c 42 bo dzisiaj sie do mnie odezwała że potrzebuje usługi serwisowej. Pewnie ma wpisane jakieś głupoty do pamięci i marudzi że potrzebuje wymiany jakiejś częsci wewnętrznej.
  • #18 1361754
    drukmen1
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Programy serwisowo-diagnostyczne do drukrek Canona pojawiły się w wersji xp i win98. Na pewno są pod i320, i250/350 a również pojawią się do tych najmniejszych PIXM ( 1000 i 1500). Na pewno programu dedykowanego do jednej drukarki nie można stosować wymiennie , gdyż można przekonfigurować drukarkę i zgłupieje ;-). oczywiście drukarka nie soft.
    Jak szukałem service toola do i 320 znalazłem go tam:
    http://canonhelp.freehttp.com/i320reset.htm

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy teoretycznych opisów polskich programów serwisowych do drukarek marek Epson, HP i Canon, potrzebnych do pracy dyplomowej. Uczestnicy wskazują, że programy serwisowe są trudne do zdobycia, gdyż producenci i serwisy autoryzowane chronią je ze względu na prawa autorskie i kwestie finansowe. W przypadku Epsonów dostępne są programy obsługujące wiele modeli, jednak nie udostępniane publicznie. Do Canona istnieje ograniczona liczba programów serwisowych, m.in. dla modeli BJC60 oraz i320, i250/350, a także dla serii PIXMA 1000 i 1500. Program i320toolV100 działa pod Windows 98/ME, ale pod XP pojawiają się błędy związane z brakującymi bibliotekami DLL. Programy serwisowe są dedykowane konkretnym modelom i nie powinny być stosowane wymiennie, aby uniknąć błędnej konfiguracji urządzenia. Wskazano również, że w serwisówkach Canona nie ma bezpośrednich odniesień do programów serwisowych, a raczej do plików konfiguracyjnych wysyłanych do drukarek. Użytkownicy sugerują wymianę oprogramowania na forum, aby wspólnie tworzyć opisy i dzielić się narzędziami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA