logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens A52 po zrobieniu flasha wyświetla błąd end of file...

joger.js 09 Mar 2006 08:26 927 6
REKLAMA
  • #1 2392666
    joger.js
    Poziom 23  
    Ocena: 8
    witam jest taki problem a mianowicie dostał mi sie taki telefobikik jak siemens a52 podobno przestał któregoś dnia działać i tyle no to ok zrobiłem mu tp i chciałem mu wgrać fubu fulflasha SST i co sie okazało ze przy 98% wywala jakiś error nie pamiętam dokładnie ale end of file czy jakoś tak ... co to może być ?? tak samo we freii bład przy tym samym procęcie ... ?? może jakiś flesh za duży ?? podeślijcie jakieś sprawdzone ... czy to może wina elektrniki ... ?? czy może coś źle robie ??
  • REKLAMA
  • #2 2392844
    mariogsm
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    podgrzej procesor brak komunikacji z procesorem i się przefleszuje do końca.Na milion procen wczoraj miałem to samo.310stopni na HA ci wystarczy i podlej nie dużą ilością topnika będzie działać.
  • REKLAMA
  • #3 2393265
    gonti
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    moze byc ciachniety za gleboko, ew brak jakiegos elementu na plycie w okolicach tp
  • #4 2394548
    joger.js
    Poziom 23  
    nie nie :) to napewno nie wina TP robiłem to juz miliony razy :) czasami nawet nożem kuchennym bo zabrakło skalpela ale jeszcze nigdy nie żadażyło mi sie to ze bym to źle robił ...

Podgrzeje i spróbuje :) powiem zaraz co wyszło :)

Dodano po 22 [minuty]:

read beyond end of file taka informacja w SST mi wyskakuje ...
  • REKLAMA
  • #5 2395465
    mariogsm
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    Według mnie jest wina albo koci flash obok procka albo wina w samym procesorze,bo masz problem z wgraniem flasha a te dwie rzeczy odpowiadają za Software w telefonie,Także podlej topnikiem i delikatnie grzej tak aż topnik zacznie z pod procesora wypływać(w trakcie grzania wykonuj koliste ruchy w miare powoli)ale też nie grzej za mocno bo wyjdą kulki bokiem.Jeżeli jesteś wprawiony to poradzisz sobie acha i spóbuj komunikacji na świerzo podgrzanym procku.Jeżeli to nie pomoże to spróbuj na frei i opisz jaki bład wywala bo sst nie mam opisów błędów ale stawiam dalej na brak komunikacji.ja czasami zanim skomunikuję się z boxem to podgrzewam kilka razy.Dodam że posługuję się Martechem.

Pozdro mariogsm
  • #6 2395514
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    ja bym sprobowal podzialac martechem, drogi sprzecik ale warto zainwestowac. jezeli nie podziala to uwazam tak jak koledzy wyzej zeby grzac procka,
  • REKLAMA
  • #7 2899691
    joger.js
    Poziom 23  
    pomogło wygrzanie procka

Dzieki za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Siemens A52, który po próbie wgrania pełnego flasha (fulflash SST) podczas procesu programowania wyświetla błąd "end of file" lub "read beyond end of file" przy około 98% postępu. Przyczyną może być uszkodzenie lub brak komunikacji z procesorem, co często wynika z problemów z lutowaniem lub uszkodzeniem elementów na płycie w okolicach procesora. Zalecane jest podgrzanie procesora do około 310 stopni Celsjusza z użyciem topnika, aby poprawić połączenia lutownicze i umożliwić prawidłowe wgranie oprogramowania. Wskazane jest także sprawdzenie komunikacji z procesorem na świeżo podgrzanym układzie. Alternatywnie można spróbować użyć programatora Martecha, który jest polecany do takich operacji. Po zastosowaniu podgrzewania procesora problem z wgrywaniem flasha został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA