logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens A52 - flashowanie, problem z podświetleniem i wibracją po TP

tysiulek 31 Lip 2006 23:25 1410 4
REKLAMA
  • #1 2868476
    tysiulek
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie!
    Dzisiaj flashowalem siemensa A52. Wykorzystalem wszystkie swoje punkty żeby tylko zebrac wszystkie możliwe wersje oprogramowania i zdjecia. Telefon z dnia na dzien padł i nie ruszał. Zrobilem mu TP, pózniej Flashowanie pod Freia. Odpalam telefon i na chwile odpala się podświetlenie klawiatury i gaśnie. Zrobiłem ponowne flashowanie pod SST i albo pojawiał się taki problem że wibra na chwile wibrowała albo podświetlenie zapala się na chwile. Może coś robie w złej kolejności albo mam złą wersje softu. Wyczytałem na elektrodzie podobny wątek i ktoś napisał że źle przycięte TP. Telefon po TP kilka razy udało mi się po flashu włączyć i wszystko było ok - WŁÓŻ KARTĘ SIM. Po wylaczeniu znów wariował. Jakby coś go bolało.
    Miał ktoś podobny problem? Liczę się z ryzykiem że może źle przyciąłem TP. Jak tak to masakra niezła.

Liczę na każdą waszą podpowiedź.
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2868545
    kompek
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Jeżeli flasha chcesz wgrać poprzez Freie to będziesz potrzebował 3 plików: bootcore (we Frei ustawiasz pod Firmware) eeprom (EEPROM1) i fullflash (Firmware). Najlepiej używać do tego celu Frei 9. Jak już wszystko się załaduje to direct unlock i use oryginal imei. Potem należy wyjąć i włożyć baterię, no i powinien śmigać. Możliwe że warjuje twój telefon przez to przecięte TP. Mój C60 działał dobrze dopóki nie ściągłem simlocka poprzez TP, potem soft padał po każdym wgraniu coraz szybciej.
  • REKLAMA
  • #3 2873902
    tysiulek
    Poziom 14  
    i tu może być odpowiedź bo ja dostałem tylko 2 pliki:

SIEMENS A52 LG1 V9 - 00C00000-2004.05.04-22.49.51.FLS - 4MB
    SIEMENS A52 LG1 V9 - 00C00000.FLS - 128KB

Przepraszam za laictwo ale tylko to udało mi się pod Freia znaleźć. Zastosowalem pierwszy plik jako firmware a drugi jako eprom1 a boot core nie robilem.

Jeśli znalazłaby się osoba która posiada komplet plików to bardzo proszę o zamieszczenie na forum.

Pozdrawiam!

Przedmówcy dziekuję za odpowiedź i oczywiście zasłużony punkt.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2874816
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Wystarczy ci tylko firmware. Po wgraniu flasha musisz napawic IMEI - opcja direct unlock we frei (tak jakbys zdejmowal simlocka), lub opcja repair w SST.

P.S. Zarzucam ci kilka punktow zebys mial za co sciagac pliki ;)
  • #5 2875079
    tysiulek
    Poziom 14  
    Za punkty bardzo dziekuje! Przydadzą się bo poprzednie uczciwie zarobilem ale teraz "wydałem" na zbieranie jak sie okazało wielu zbędnych plików.

Z tym A52 to nie odpuscilem jeszcze i dalej walcze. Dlatego wątku jeszcze nie zamknę i skorzystam z "ostatniej" szansy czyli ewentualnego ostatniego zapytania jeśli dzięki waszym odpowiedziom nie uda mi się jeszcze naprawić. Jeszcze chwilkę przy wątku zostanę.

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi i bardzo dziękuję za punkty.
    Pozdrawiam!
REKLAMA