logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610 - jak naprawić problem z ładowaniem bez uszkodzeń fizycznych?

libra12 10 Mar 2006 11:40 1919 9
REKLAMA
  • #1 2397323
    libra12
    Poziom 19  
    Ocena: 2
    Witam,wiem ze to jest stary temat,ale nie moge otworzyc zadnego odnosnika,a strona pasja gsm nieczynna ,więc tak.. gniazdo sprawdzone styki tez,pokazuje napis nie ładuje,nie byla ani po zamoczeniu ani po uderzeniu,potzebuje solucje do naprawy,z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 2397351
    krzysztof.kt
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    powiem tak,zaczął bym od sprawdzenia bezpiecznika, przewaznie ma kolor niebieski lub czarny i literke F napisana, zawsze w poblizu gniazda ładowania jest lub w okolicy, pozniej diode ładowania chyba R22 w schemacie spradz...a na koniec prosto do uema, jezeli nie bezpieczniki i nie dioda ladowania...tylko pozostaje ci podgrzanie uema, jezeli to nie pomoze to postawienie na nowe kulki lub wymiana na nowy...pzodro
    Załączniki:
    • Nokia 6610 - jak naprawić problem z ładowaniem bez uszkodzeń fizycznych? 6610 not charching.JPG (7.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 2397452
    libra12
    Poziom 19  
    no az taki zielony to ja nie jetem....wiem gdzie jest bezpiecznik i reszta ,potrzebuje solucje co mam sprawdzic po kolei,powtarzam telefon pokazuje -nie ładuje!!!!!!!!!!!!!
  • REKLAMA
  • #4 2397504
    gdeco
    Poziom 18  
    Ocena: 60
    Skoro nie jesteś zielony to zassij serwisówkę i wtedy sprawdzaj.
  • #5 2398172
    krzysztof.kt
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    gdeco dobrze napisane :) kolego nie pisalem ci naprawy wyswietlacza tylko ladowania, skoro nie jestes zielony to zrób to co napisalem ....to jest przyczyna wlasnie takiego wyswietlania....
  • REKLAMA
  • #6 2398196
    libra12
    Poziom 19  
    tak na marginesie jak jest przepalony bezpiecznik to telefon NIGDY nie pokaze napis -nie ładuje...no a o diodzie V100 napewno dobrze wiecie,fachowcy......
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 2398551
    ruleczka
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Powiem ci tak spróbuj popróbować narpiew z PM jeżeli bedziesz pewien ze software masz ok pozostaje ci uemik do wymiany, no myśle ze reszte juz sprawdziłes. A jeżeli chcesz tu masz troche solucj http://www.warezgsm.com/index.php?site=h-nokia6
  • #8 2398653
    libra12
    Poziom 19  
    zamykam temat
  • #10 2400455
    n00n3
    Poziom 17  
    tez mnie ciekawi co zrobiles :)

Podsumowanie tematu

✨ Problem z ładowaniem w telefonie Nokia 6610, mimo braku uszkodzeń fizycznych i prawidłowo sprawdzonych styków gniazda, objawia się komunikatem „nie ładuje”. Zalecane jest kolejno sprawdzenie bezpiecznika (zwykle niebieski lub czarny z literą F, umiejscowiony w pobliżu gniazda ładowania), następnie diody ładowania (oznaczonej jako R22 w schemacie). Jeśli te elementy są sprawne, sugerowane jest podgrzanie układu UEM lub jego wymiana, ewentualnie wymiana kulek lutowniczych pod układem. Wskazano również na konieczność użycia serwisówki (schematu) do dokładnej diagnostyki. W przypadku pewności co do poprawności oprogramowania (PM), problem może leżeć w uszkodzonym układzie UEM. Dyskusja nie przyniosła ostatecznego rozwiązania, a autor zamknął temat bez podania efektu naprawy.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA