Witam. Przeczytałem chyba wszystkie, a przynajmniej większość informacji o usterkach tej pralki na tej stronie ale chyba zadna z nich nie pasuje do moich. Pierwsza usterka jest już od dawna; otóż chodzi o to, że często w trakcie prania programator nie przeskakuje na nastepną funkcję. Czasami pralka wypierze od początku do końca, czasami trzeba raz ruszyć programatorem(tzn. recznie przełączyc go na nastepna funkcje) zeby pralka dalej prała, a czasami trzeba recznie przełączać kilka razy w trakcie jednego prania. Myślałem, że to może silniczek od programatora ale jeśli on byłby zepsuty to chyba wcale by nie obracał, a fakt ze czasami nie trzeba nic ruczać. Druga usterka, która pojawiła sie dosc niedawno polega na tym, że główny silnik od obracania bębna, czasami zatrzymuje się jakby nie dał rady się obrócić. Myślałem, że może z przeładowania pralki, ale nie. Myślałem także, że może jakiś przewód dochodzący do tego silnika nie łączy, ale wtedy chyba silnik wogóle by nie ruszył. Może to wina kondensatora/kondensatorów, a jeśli tak to proszę o podanie typu kondensatora. Ostatnią usterką jest to, że chyba po każdym praniu spod pralki trzeba wycierać wodę. To jest raczej usterka, którą trzeba samemu namierzyć, ale jeśli ktoś podpowiedziałby mi co najczęciej pada w tej pralce to będę miał łatwiejsze zadanie. Gdybym mógł prosić o dokładne dane części, które ewentualnie będę musiał wymienić i o ceny tychże części.
Proszę o pomoc i z góry serdecznie dziękuję.
Nadmienię jeszcze, że bęben obraca się w obie strony i grzałka grzeje.
Proszę o pomoc i z góry serdecznie dziękuję.
Nadmienię jeszcze, że bęben obraca się w obie strony i grzałka grzeje.