logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć hasło i udostępnianie drukarek w grupie roboczej na Windows XP?

pawelvod 11 Mar 2006 09:41 5342 2
REKLAMA
  • #1 2400782
    pawelvod
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    Gdy ktoś z grupy roboczej próbuje wejść na mój komputer pojawia mu się zapytanie o hasło. Nie wiem jak zlikwodować tą opcję. Przy okazji jak sprawić, żeby nie byłu udostępniane moje drukarki? WIN XP.
  • REKLAMA
  • #2 2400910
    shivo
    Poziom 20  
    Ocena: 6
    start ->panel sterowania-> konta -> wlacz konto goscia
    wtedy powinno logowanie bez problemu przechodzic, zakladajac ze masz cos udostpenione.. bo dostac mozna sie tylko do udostepnionego zasobu..

start->panel sterownia-> drukarki i faxy-> tutaj masz swoje drukarki, jesli nie checsz udostepniac, to prawoklik, udostepnianie i tam wylaczasz. cala filozofia;
    w czyms jeszcze moge pomoc?

pozdrawiam;
  • #3 2401427
    Samuraj
    Poziom 35  
    Ocena: 616
    Nie trzeba nic wyłanczac, zadne konta gośc.
    Wystarczy Mój komputer->Moje miejsca sieciowe->Konfiguracja sieci w domu lub małej firmie.
    Przejsc przez odpowiednie kroki kreatora i po kłopocie.
    Sam tak robie na prawie 100 komputerow i nigdy ale to przenigdy nie dotykałem w panelu sterowania Ustawień uzytkownikow czy jak tam sie to zwie.
    W ostatnim kroku tego kreatora nalezy wybrac "poprostu zakończ konfiguracje", nie trzeba robic zadnej dyskietki i tym podobnych.
    Wystarczy wybrac sposób łacenia komputera z siecią oraz nazwe komputera i grupy roboczej.
REKLAMA