logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować drukarkę sieciową na Windows XP bez hasła?

Zeigen 18 Paź 2007 11:46 1286 2
REKLAMA
  • #1 4389432
    Zeigen
    Poziom 10  
    Witam mam taki problem mam zainstalowaną drukarkę na jednym kompie jest udostępniona (win xp profesjonal). Chce ją podłączyć przez sieć na drugim kompie(win xp home). Rozpoczynam instalację. Po podaniu ścieżki sieciowej do drukarki np \\192.168.1.4\hp cośtam, jestem proszony o podanie hasła i loginu. Instalacja rusza dalej po podaniu hasła i loginu admina kompa na którym jest zainstalowana bezpośrednio drukarka. I wszystko działa, tylko problem polega na tym że działa do restartu kompa potem przestaje bo przy każdej próbie druku pojawia się komunikat odmowa dostępu. Co z tym zrobić żeby działało cały czas?

Proszę nie używać wielokrotnie ??, to na prawdę nie są ozdobniki.
    charm_spider
  • REKLAMA
  • #2 4389504
    abaran
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Zrób tak: włacz konto gościa. I pod XP jest taka zasada ze zarówno na jednym kompie jak i na drugim musisz miec tego samoego użytkownika o tym samym hasle. Chodzi o to ze jak sie logujesz z kompa A jako Jan Nowak to na kompie B musi byc utworzone konto Jan Nowak o tym samym hasle. A mozesz oczywiscie obecnie byc zalogowany jako inny użytkownik
  • #3 4389808
    Zeigen
    Poziom 10  
    Właśnie też tak kombinowałem ale niestety to nie pomaga może jeszcze coś trzeba ustawić oprócz takich samych użytkowników i haseł ?
REKLAMA