logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak użyć matrycy LCD z laptopa jako zewnętrzny monitor?

leszekraczka 13 Mar 2006 07:09 5149 5
REKLAMA
  • #1 2407969
    leszekraczka
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Witam.
    Mam takie założenie, możliwe że całkiem błędne. Bierzemy matrycę LCD z kompletnym układem sterującym od lapa (sprawnego jakiś wolny P133 czy coś podobnego) podłaczamy pod kompa i cieszymy się, że monitorem LCD za tanie pieniądze. Czy ktoś już kombinował z takimi czary-mary? Jak by to wyglądało w praktyce- co jest błędne w mich założeniach. Taniej kupić LCD nie będzie.
  • REKLAMA
  • #2 2408072
    komin3
    Poziom 11  
    Cześć kombinowałem z tym tematem cuś nie cuś, ale (g...) z tego wyszlo, prościej było by zapakować to na pinoucie z panela.
    I tu pojawia się problem bardzo potężny chyba nie do przejścia, brak jakichkolwiek zródeł z rozpiską tych kontaktów. Próbowałem na logike zaimplementować to z laptopa ale się nie udało. Może ja poprostu zapędziłem się w ślepy zaułek nie wiem?. Jak byś gdzieś znalazł w necie str. z rozpiskami kontaktów na panelu LCD daj znac może ruszymy temat.
    Pozdrowionka dla kolegi...
  • REKLAMA
  • #3 2408973
    pawlosso
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Koledzy nie wydaje mi sie zebyscie to zrobili poniewaz po pierwsze inwenter tez trzeba z czegos zasilic w laptopie jest to tak dobrane zeby zarlo malo pradu a w pececie nie. Wyprowadzen tez jest wiecej niz w peceni wic nie wydaje mi sie to wogole mozliwe.
  • REKLAMA
  • #4 2415029
    komin3
    Poziom 11  
    To sie wsio kol zgadza ,nie pisalem o iwertorze i o aspekcie zasilania tylko o samych wyprowadzeniach sygnalow z matrycy.
    Ale wreszcie dalem sobie spokoj bo jak pisalem nie moglem nigdzie znalezc rozpisek z wyprowadzeniami matryc LCD.
    Temat juz zamknalem uwazam ze to skora za wyprawe...
    No chyba zeby sie popastwic nad soba.
  • REKLAMA
REKLAMA