logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dzielenie internetu z kablowki na 2 komp przez hub-a??

Wywial 14 Mar 2006 11:40 1566 3
REKLAMA
  • #1 2412437
    Wywial
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Jak w temacie.Czy jest to mozlwe??Mam hub-a Surecom i 2 kompy z sieciowkami.Chcialbym zrobic to tak od modemu kablowego pociagnac kabel do hub-a i z huba na 2 kompy podzielic net.Adres ip jest staly klasy prywatnej.Czy da rade to w ten sposob uruchomic??
  • REKLAMA
  • #2 2412544
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    Wywial napisał:
    Jak w temacie.Czy jest to mozlwe??Mam hub-a Surecom i 2 kompy z sieciowkami.Chcialbym zrobic to tak od modemu kablowego pociagnac kabel do hub-a i z huba na 2 kompy podzielic net.Adres ip jest staly klasy prywatnej.Czy da rade to w ten sposob uruchomic??

Da radę pod warunkiem, że modem jest odpowiednio skonfigurowany.
    Zazwyczaj jest ustawiony do obsługi jednego komputera.
    Sprawdź w umowie lub regulaminie swojej kablówki.
  • REKLAMA
  • #3 2412732
    przezorny
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    fizycznie zadna kablowka nie daje w umowie mozliwosci by bylo wiecej kompow za te sama kase, wyjatek mi znany to tpsa

natomiast prosciej jest polaczyc dwa kompy bezposrednio poprzez kabek skrosowanyhttps://www.elektroda.pl/rtvforum/topic470591.html#2406067 bez udzialu huba , w kompie musisz miec tylko karty sieciowe do kabla, badz radiowe

Dodano po 1 [minuty]:

powtarzam odnosnik kabelka skrosowanego https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic470591.html#2406067
  • #4 2412764
    Wywial
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Ze skretka juz probowalem i cholery juz dostaje.
    Ustawialem ip tak jak treba i tez kupa a na obydwu jest xp co powinno zadzialc;/ Poza tym po polaczeniu ich razem na drugim mruga non stop polaczony/rozlaczony kabel sieciowy.Pogrzebie troche w ustawieniach 1-szego i niby jest polaczony ten 2-gi a pierwszy go nie widzi.Powoli trace wiare ze cokolwiek zdzialam;/
REKLAMA