logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć dwa komputery w sieć bez użycia huba? Konfiguracja IP i bramy

matielektro 04 Gru 2006 17:23 2492 4
REKLAMA
  • #1 3293922
    matielektro
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam:) Mam takie pytanie odnośnie połączenia 2 komputerów ze sobą w siec, zaznaczam ze jestem zielony. Posiadam dwa kompy z kartami sieciowymi i kabel do połączenia kart, czy musze stosować jakiegoś huba by je połączyć?? Jak mam to zrobić, czy wpisać jakieś IP i ustawić standardowa bramę. Będę wdzięczny za pomoc:]
  • REKLAMA
  • #2 3294011
    biniu
    Poziom 19  
    Ocena: 58
    Dwa kompy bezpośrednio kablem z przeplotką i maksymalnie do 2m. Przez huba kabel 1-1 120-150m. W protokole internetowym (TCP/IP) wpisać adresy IP w obu kompach takie same.

Dodano po 2 [minuty]:

[quote="biniu"]Dwa kompy bezpośrednio kablem z przeplotką i maksymalnie do 2m. Przez huba kabel 1-1 120-150m. W protokole internetowym (TCP/IP) wpisać adresy IP w obu kompach takie same. Do tego udostępnianie i identyfikację(nazwę kompa)
  • REKLAMA
  • #3 3294031
    matielektro
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    hmm powiadasz, ze maksymalnie do 2 metrów a ja mam 100:( Dziekuje Ci za odpowiedz, ale powiedz mi jeszcze jak najprosciej moge je bezprzewodowo połączyc, co mam kupić??
  • REKLAMA
  • #4 3294059
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Zadne 2 metry bzdura, radiowo to dwie karty radiowe do tego jakies niewielkie antenki i gra. I nie takie same adresy IP, co do konfiguracji tu co 3 post jest o tym , zerknij.
REKLAMA