logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mitsubishi Pajero 3.0 1992 - schemat instalacji do montażu alarmu

mostal 14 Mar 2006 14:13 2704 8
  • #1 2412931
    mostal
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Witam. Sprawa jest prosta. Mial ktos moze kiedys do czynienia z takim autem? Mam w najbliższym czasie montowac w nim alarm i nie mam zadnego opisu instalacji. Jezeli ktos takowy posiada, bylbym bardzo wdzięczny.
  • Pomocny post
    #2 2412995
    carrier
    Specjalista - Alarmy Samochodowe
    Ocena: 1054
    proszę oto opis
    Załączniki:
    • Mitsubishi Pajero.pdf (219.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 2415302
    xwit
    Poziom 33  
    Ocena: 213
    Mam nadzieję,że to jest już nowszy model od Gallopera.Bo to samo co Pajero tylko Hyundai.Jak to samo to sobie trochę poczytaj.Opisywaliśmy to ostatnio na forum :D
  • #4 2416802
    mostal
    Poziom 12  
    Ten opis ktory dostalem dot rocznika 95 i mlodszych, myslicie ze w 92 jest jakas duza roznica?
  • #5 2416991
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 2421392
    mostal
    Poziom 12  
    Dzieki wszystkim za pomoc, mam jeszcze jedno pyt, jak wyglaga rozkladanie wnetrza, chodzi mi glownie o uzyte sruby. Sa jakies standardowe (plaski, krzyzak,gwiazgka) czy jakies inne wynalazki?
  • #7 2421414
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 2421417
    carrier
    Specjalista - Alarmy Samochodowe
    Ocena: 1054
    Jak to w japońcu wszystko na wczepach i krzyżak.
  • #9 2438416
    mostal
    Poziom 12  
    Witam, to znowu ja, auto powiedzmy ze zrobilem. Wszystko chodzi, mam problem tylko z wysterowanie centralnego zamka. Wydaje mi sie za sterownik jest jednoczesnie silownikiem master w dzrzwiach kierowcy. Wychodza z niego 4 przewody, czerwony (+), brązowy (-) i dwa zielone, jeden z paskiem, pojawia sie na nich raz +12, raz -12V. Tylko jak probuje podawac na te zielone napiecie z zewnatrz to silowniki nie reaguja, tylko cos iskrzy! Jezeli ma ktos pomysl, prosze o pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy schematu instalacji elektrycznej Mitsubishi Pajero 3.0 z 1992 roku w kontekście montażu alarmu samochodowego. Użytkownik poszukuje opisu instalacji, gdyż nie posiada dokumentacji. Otrzymuje wskazówki, że instalacja Pajero z 1992 jest podobna do nowszych modeli, np. z 1995 roku, oraz do Hyundaia Gallopera. Kolory przewodów kierunkowskazów to zielono-niebieski i zielono-żółty, z możliwą srebrną kreską. Centralny zamek ma dwa przewody minusowe na brązowych kablach z kreskami, a drzwi i bagażnik są połączone. Zaleca się lokalizację oryginalnej krańcówki i podłączenie do niej, nie sugerując się wyłącznie kolorem przewodów, gdyż mogą występować różnice. Do blokady należy przeciąć niegasnący plus po stacyjce. Rozbieranie wnętrza odbywa się przy użyciu standardowych śrub krzyżakowych, bez specjalistycznych narzędzi, a elementy są mocowane na wczepy. Problem z centralnym zamkiem polega na sterowaniu siłownikiem master w drzwiach kierowcy, gdzie przewody zielone z paskiem i bez zmieniają napięcie między +12V a -12V, jednak próby zasilania zewnętrznego powodują iskrzenie i brak reakcji siłownika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA