logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

połozyłem c60 ale tak ze nikt tego nie widział !! MASAKRA

Spidermen_Omen 14 Mar 2006 18:15 1301 10
REKLAMA
  • #1 2413819
    Spidermen_Omen
    Poziom 2  
    witam wszystkich :( położyłem c60 ale tak ze szok !! mam przecietego TP ... SST komunikuje sie z nim bez najmniejszych problemow zrobie READ INFO , Unlock oraz Repair nawet moge ładnie wgrywać Soft ale na 100% wyskakuje mi error ze nie udało sie :( cyka tylko z SST freja i V-Klay nie moga nic caaały czas widze wrong boot file is not accepted pomocy :( dziwi mnie to ze tylko SST sie łączy a reszta nie :/ i na 100% sie wywala pomocy !!

Moderowany przez bony78:

Witam. Jesteś nowym użytkowniekiem forum elektroda.pl oznacza to ze powinneś oswoić się z regulaminem a z tego co widać to nie bardzo go zrozumiałeś.
    Zmień temat--> Regulamin

• REKLAMA
  • #2 2413961
    lechu12
    Poziom 26  
    Ocena: 25
    Masz flash na intelu to tylko będzie ci się komunikował z SSt. Może masz baterie nie na full naładowano i ci wyskakuję : "error" , naładuj baterie.
    Pozdrawiam
  • #3 2413967
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Spróbuj podlać topnikiem i wygrzać flasha.
  • REKLAMA
  • #4 2414191
    Spidermen_Omen
    Poziom 2  
    nie daje nic naładowanie baterii a lutowac nie bede macie moze inne pomysły ??

Dodano po 27 [minuty]:

postawiłem go czesciowo !! udało sie odpala sie ale mam Wrong Error co dalej :/ podkreslam jest na Procku Intel wiec Freja i V-Klay nie działaja z nim
  • #5 2427159
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    SST i opcja "repair" lub unlock
  • #6 2427611
    fonex1
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Ja na intelu c60 robilem Jokerem bez problemu,a nawet freia tornado go nie ruszala po cieciu TP.
  • REKLAMA
  • #7 2446665
    Spidermen_Omen
    Poziom 2  
    postawiłem koma poprostu wgrałem fubu do intela i zrobilem repair ale nie SST 6.50 tylko 5.31 i cyka tu był błąd ale teraz mam inny problem mam baterie pełną a mi pokazuje ze jest pusta potrzebuje chyba jakiegos patcha czy cos pomozcie podeslijcie mi plik i instrukcje na maila spider_mp3(_at_)o2.pl
  • #8 2447369
    p1szcz3k
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    nie patcha a kalibracji
  • REKLAMA
  • #9 2447427
    gonti
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    moze byc urwany rezystor kolo ekranu i tez bedzie bateria pusta krzyczal. zobacz czy ci czegos nie brakuje na plycie.
  • #10 2477148
    333kris333
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    podłącze sie pod temat...
    jak skalibrować baterie?
  • #11 2487701
    fonex1
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam,najlepiej zgrac z innego dobrego fona ustawienia baterii i mu wgrac.Mialem kilka takich przypadkow z c55 i a55 po flashowaniu.

<<<Pozdrawiam>>>

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy flashowania telefonu Nokia C60 z procesorem Intel, gdzie po przecięciu taśmy TP i próbach komunikacji z urządzeniem pojawia się błąd "wrong boot file is not accepted". Program SST komunikuje się z telefonem i umożliwia wykonanie operacji READ INFO, Unlock oraz Repair, natomiast narzędzia Freja i V-Klay nie nawiązują połączenia. Próby naładowania baterii nie rozwiązują problemu, a użytkownik nie chce lutować. Wskazano, że na procesorach Intel komunikacja działa głównie przez SST. Zalecane jest użycie opcji "repair" lub "unlock" w SST oraz kalibracja baterii, gdyż telefon pokazuje błędny stan naładowania. Możliwe jest uszkodzenie elementów na płycie, np. rezystora przy ekranie, co może powodować błędne wskazania baterii. Wskazano również, że można wgrać ustawienia baterii z innego sprawnego telefonu, co pomaga w kalibracji. Użytkownik próbował wgrać firmware w wersji SST 5.31 zamiast 6.50, co zmieniło błąd, ale problem z baterią pozostał. Inne narzędzia jak Joker również działają z tym modelem, mimo że Freja i V-Klay nie współpracują po przecięciu TP.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA