logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C60 ciety TP mimo tego "boot file is not accept

hytrus2 26 Cze 2006 19:21 1543 12
REKLAMA
  • #1 2765937
    hytrus2
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Witam . mam siemensa C60, przeciałem TP a mimo tego dalej pojawia mi sie we frei boot file is not accepted. Poprawialem dwa razy TP ale dalej to samo. Co zrobic zeby wgrac flasha?
  • REKLAMA
  • #2 2765942
    lechu12
    Poziom 26  
    Ocena: 25
    Masz pewnie procek intela , Sciągnij SSt. 5.31 , i zobacz czy szczyta ci fon

pozdro.
  • REKLAMA
  • #3 2766019
    hytrus2
    Poziom 13  
    Wlasnie o to chodzi ze AMD, to mnie wlasnie dziwi
  • #4 2766059
    haller
    Poziom 26  
    Ocena: 11
    A jaka wersja softu? Jesli zbyt wysoka to zrobisz tylko SST.
  • #5 2766187
    atomca
    Poziom 16  
    A co pokazuje joker ?? Swego czasu miałem płytę gdy już myślałem że na drugą stronę sie przetne. Dopiero w tedy zaskoczył testpoint

pozdro 600
  • REKLAMA
  • #6 2766262
    Bibkoks
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Jak masz dobrze przecienty tp to sprawdz kabel<ostatnio sie glowilemm co jest grane a tu kabel byl walnienty wiec zrobilkem sobie na rezystorach 15kohm i od razu zaskoczylo>
    a freia dobrze wspolpracuje z amd wiec mosi pojsc:). Uzyj zestawu reanimacyjnego jest gdzies na elce:). Nie ma co sie denerwowac wszystko na spokojno i sie uda:)
  • #7 2771875
    hytrus2
    Poziom 13  
    Probowalem Swupem ale pisze "could not ping phone" , aha telefon mial patchowany bootcore,plikiem px5amd
  • #8 2773367
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    To ze patchowany nic nie ma do rzeczy jesli juz dobrze przeciales.. Pewnie nie stykaja Ci pady pod procem, choc ja dzis mialem s55 z takim objawem i dopiero wymiana RAM pomogla ;)
  • #9 2780839
    hytrus2
    Poziom 13  
    to co mam robic , bo juz sie pogubilem w tym wszystkim, pierwszy raz mam c 60 z takim problemem.
  • #10 2781120
    syckoketrzyn
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Sprubuj tak jak radzi bibkoks zestaw reanimacyjny jest gdzieś na elce. MI też pomógł już pare razy. Ale najpierw podrzej aż bedzie pływał flasch i proca nie zaszkodzi i freia18 powinna zaskoczyć nie ma bata
  • #11 2781234
    hytrus2
    Poziom 13  
    A w poblizu TP sa jakies sciezki, bo zwatpiłem , czy aby nie zachaczyłem zadnej innej, na necie gdzies byla fotka przeswietlona, moze ktos wie gdzie?

Dodano po 4 [minuty]:

A w poblizu TP sa jakies sciezki, bo zwatpiłem , czy aby nie zachaczyłem zadnej innej, na necie gdzies byla fotka przeswietlona, moze ktos wie gdzie?

Dodano po 18 [minuty]:

• REKLAMA
  • #12 2782187
    lechu-o
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    hytrus2 napisał:

Dodano po 4 [minuty]:

Dodano po 18 [minuty]:

O biedactwo faktycznie masz problem.
    Przystawić płytę do lampki, lub żarówki, to nie lada wyzwanie, chyba bez komisji śledczej do spraw TP w siemensie się nie obejdzie.:D
    :idea::arrow::idea::arrow::idea::arrow::idea::arrow::idea::arrow::idea:

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Siemens C60, który po przecięciu testpoint (TP) nadal wyświetla komunikat "boot file is not accepted" podczas próby wgrania flasha. Użytkownik poprawiał TP dwukrotnie, ale problem pozostał. W dyskusji sugerowano, że procesor może być AMD, co wpływa na kompatybilność z oprogramowaniem Freia. Zalecano użycie programu SST 5.31 do odczytu telefonu oraz sprawdzenie wersji softu, gdyż zbyt nowa może wymagać tylko SST. Wskazano na konieczność dokładnego przecięcia TP i sprawdzenia kabli, a także użycie zestawu reanimacyjnego dostępnego na forum elektroda.pl. Wspomniano, że patchowany bootcore (plik px5amd) nie powinien przeszkadzać, jeśli TP jest dobrze wykonany. Możliwe jest, że pady pod procesorem nie stykają lub uszkodzony jest RAM, co może powodować podobne objawy. Zalecano także dokładne sprawdzenie ścieżek wokół TP, aby nie uszkodzić innych połączeń. Wskazano na konieczność cierpliwości i dokładności podczas naprawy, a także na pomocne narzędzia i oprogramowanie (Freia 18, SST, zestaw reanimacyjny).
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA