logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD z divx jaki? Na jaką markę warto zwrócić uwagę? Parametry.

ledka 15 Mar 2006 01:10 1868 10
REKLAMA
  • #1 2415743
    ledka
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Zamierzam kupic dvd z divx na jaka marke warto zwrocic uwage i jakie parametry urzadzenia brac pod uwage?

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2416095
    janren
    Poziom 28  
    Ocena: 202
    to zależy ile pieniędzy chcesz wydać?
  • REKLAMA
  • #3 2418351
    ledka
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Mysle ze tak ok 300 - 400 pln chcialbym by odtwarzal napisy w roznym formacie oraz mial w miare rozbudowane funkcje .
  • REKLAMA
  • #4 2418428
    jacobs242
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    ja używam LG DV8631V i jestem zadowolony. Nowe softy odtwarzają polskie znaki i napisy txt. Fajny odtwarzacz :]
  • REKLAMA
  • #6 2421531
    jacobs242
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Nie zgodze sie z tobą. Sprzęt obojętnie jaki i tak będzie do wymiany za pare late. W każdej dziedzinie postęp technologiczny następuje szybko. Kupując kompa nie mówisz "kupie najgorszego i tak za rok do wymiany", tylko kupujesz coś dobrego. To samo tyczy się odtwarzaczy DVD. Mój kuzyn ma Mante i nie jest zadowolony. Najczęściej są to sprzęty składane po kosztach, z słabych części :P
  • #7 2421917
    sebus_m10
    Poziom 2  
    Witam. Za 300 400zł kupisz soniasza. Kupiłem mante emperor2 i po zaledwie czterech uruchomieniach biegłem do serwisu w którym pudła od tego typu sprzętów zalegały po sufit (o czymś to świadczy). Zatem nie polecam Manty choć działa narazie ponieważ za parę złotych więcej kupisz porządny sprzęt - sony, panasonic
    pozdrawiam
  • #8 2424140
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 337
    Ja też Manty nie polecam! Za to (zapomniałem) polecam KISS'a. To więcej niż 3-4 stówki.
    Ale w/g mnie największym błędem(typowym Polakowi) jest kupowanie ze środka cenowego; JUŻ DROGIE, A JESZCZE KIEPSKIE. Polak wszak myśli odwrotnie...

Dodano po 4 [minuty]:

Korr ma 2 lata gwarancji, możliwość odnowienia oprogramowania. A czym się różni od JVC czy Grundiga(o połowę droższych)? Napisem firmowym i może kolorem śrubek...
  • #9 2424323
    Ryszard49
    Poziom 39  
    Ocena: 1013
    Witam.
    Z pełną świadomością kupiłem Mante Prince 2. Cena 193zł, gwarancja 24 miesiące, dostęp do najnowszego oprogramowania. Jest to już drugi odtwarzacz tej firmy który zakupiłem. Poprzedni wytrzymał okres gwarancyjny ale nie miał możliwości zmiany oprogramowania.
    Zgadzam się z opinią że jest to sprzęt nie najwyższej jakości ale działa a to jest dla mnie najważniejsze i to za jak śmieszne pieniądze.
    Pozdrawiam.
  • #10 2728859
    Drigger
    Poziom 1  
    Ja mam bellwoda i nie narzekam jak narazie mi wszystko chodzi ok i nic sie nie zacina ale wybor nalezy do ciebie
  • #11 2728950
    tomek-o
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Ja polecam Panasoniki. W przeciwieństwie do Mant i innych "wynalazków" dobra jakość obrazu i dźwięku. Bezproblemowe odtwarzanie DivX/Xvid, bez specjalnego wybrzydzania jeśli chodzi o jakość płytki (Manty czasem się buntują), z polskimi napisami w podstawowych formatach (TXT). Podstawowa wada to brak możliwości powiększenia dość małej czcionki - przy telewizorze 21" lub mniej moim zdaniem może to być problem.
    S42 kupisz już poniżej 300zł. Moim zdaniem lepiej dać tę stówę więcej niż za Mantę i mieć porządny sprzęt. A jak za dwa lata wprowadzą jakiś nowy format, to pewnie i Manta (sprzedająca wówczas Emperora 48 i Prince'a 67) nie będzie go supportować...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat wyboru odtwarzacza DVD z obsługą DivX, z naciskiem na markę i parametry urządzenia w budżecie około 300-400 zł. Zalecane jest zwrócenie uwagi na odtwarzacze z możliwością odtwarzania polskich znaków i napisów w różnych formatach, np. TXT. Wśród polecanych marek wymieniono LG (model DV8631V) z aktualizowanym oprogramowaniem, Sony oraz Panasonic, które oferują lepszą jakość obrazu i dźwięku oraz stabilność działania. Krytycznie oceniono tanie urządzenia typu Manta i Korr, które często mają słabsze komponenty i gorsze wsparcie techniczne, choć Korr oferuje 2 lata gwarancji i możliwość aktualizacji oprogramowania. Użytkownicy zwracają uwagę na szybki postęp technologiczny, co powoduje konieczność wymiany sprzętu co kilka lat. Warto inwestować w solidniejsze modele, które zapewnią lepszą kompatybilność i funkcjonalność, np. obsługę polskich napisów i stabilne odtwarzanie DivX/Xvid.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA