logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie kupic DVD z DIVX w cenie do 200zł.? Prosze o pomoc.

peugeot81 30 Sty 2006 16:49 7564 17
REKLAMA
  • #1 2237833
    peugeot81
    Poziom 15  
    Ocena: 60
    Witam serdecznie! Mam problem z wyborem DVD.Jest tego bardzo duzo na rynku wiec trudno wybrac ... Chodzi mi o cos tanszego do 200zl poniewaz nie zalezy mi na jakis bajerach jakosci itd.byle by tylko odtwarzalo dobrze format DIVIX.Chce aby ten sprzet byl rozwojowy tzn mial mozliwosc firmware itd abym w razie czego mogl zmienic lub usprawnic soft i oczywiscie sciagnal bez problemu nowsze oprogramowanie.Nie wiem moze Medion czy jakas Manta... Jest tego na Allegro wiec jest w czym wybrac.Napewno sa jakies sprawdzone modele i prosilbym o podanie mi ich ktore pomoga mi w zakupie sprzetu...dziekuje za wszelka odpowiedz.Pozdrawiam peugeot81[/code]
  • REKLAMA
  • #2 2238128
    Xrzychu
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witam dużo znajomych co kupili dvd z manty są z nich zadowoleni, ze strony producenta możesz pobrać bez problemu oprogramowanie. ( http://www.manta.com.pl/ ) Nie ma problemu z czytaniem napisów ogólnie polecam, Jest nie droga a całkiem niezła, sam też przymierzam się do jej kupna.

Osobiście mam w domu trochę ich sprzętu i jestem z niego zadowolony

Pozdrawiam
    Osobiście mam w domu troche ich sprzętu i jestem z niego zadowolony

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2240915
    toadi
    Poziom 36  
    Ocena: 62
    Mam dwie manty emperory 1 i 2 i jestem bardzo zadowolony czyta prawie wszystko i zapewnia dosc dobra jakosc obrazu i dzwieku. Byc moze za jakis czas kupie emperora 3 .
  • #4 2241408
    p4v3u
    Poziom 27  
    Ocena: 37
    mam emp2
    kupilem znajomej emp3 za 259 od restechu na allegro, z przesylka kurierem
    poolecam mante, 24 mies. gwar.
    oczywiscie ze sa lepsze, ale manta jest w takiej cenie ze tylko sie cieszyc :
    ]
  • #5 2241472
    slaslo
    Poziom 18  
    Ocena: 56
    Chyba nic lepszego od tego nie dostaniesz.
    http://napisy.org/sklep/opis.php?id=16
    Jest niedrogie i naprawdę fajne. Poczytaj opinie na forum dyskusyjnym korr'a (odnośnik na w/w stronie). Pozdrawiam.
  • #6 2241576
    p4v3u
    Poziom 27  
    hmm, wyglada jak emp3 z tyylu
    poilot w sumie tez podobny
  • #7 2242055
    toadi
    Poziom 36  
    Ocena: 62
    Bo pewnie wyjechaly z tej samej fabryki w chinach wiesz ze mozna sobie zamowic serie np dvd dla siebie i moga sie nazywac "p4v3u" tylko cza wziac odpowiednio duzo a w srodku bedzie to samo co w innych :D:D:D
  • #8 2242067
    jj82
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    witam szczerze polecam mante princa 2 ktorego kupilem tydzien temu, wyglada nieco lepiej od emperiora 3 i ponoc ma lepszy procesor, a aktualizacja softu to bajka polecam www.manta.com.pl tam tez jest spor nad wyzszością emeriora 3 nad princem 2 oraz szereg przydatnych informacji odnosnie tego typu sprzetu
  • REKLAMA
  • #9 2242691
    p4v3u
    Poziom 27  
    mysle ze emp3 bedzie odpowiedni
    princea nie znam
  • #10 2242901
    tom.pk
    Poziom 16  
    Ocena: 54
    Witam ja mam DVD WIWA HD 238 ponad pół roku jest ok.
    Mozna aktualizować firmware ,czyta xvid, divx, wszystkie formaty napisow które miałem ,można zmieniać wielkość napisów,i ich położenie.
  • #11 2244327
    peugeot81
    Poziom 15  
    Dziekuje wszystkim za odpowiedzi ktore bardzo mi pomogly. Doszedlem do wniosku ze bedzie trzeba nabyc Mante Emperor 3.Chyba ze ktos ma jakies zastrzezenia do tego sprzetu to chetnie ich 'wyslucham"... Na allegro jest po 199zl wiec jest bardzo tani i chyba dobry. To fakt nie ryzykuje poteznymi pieniazkami... Pozdro
  • REKLAMA
  • #14 2255646
    peugeot81
    Poziom 15  
    Tak wlasnie przegladalem Allegro i zauwazylem ze najwieksze wziecie z Mant ma Prince 2... Roznica jest niewielka...Moze lepiej ten zakupic??? Prosze o doradzenie mi...Mam teraz dylemat czy Emperor 3 czy Prince 2...Doszly mnie sluchy ze Prince 2 ma lepszy procesor i cos tam jeszcze...Czekam na odpowiedzi za ktore bardzo dziekuje. Hejjjjjj :-)))))
  • #15 2256065
    wroblewg
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    Jak już gdzieś pisałem:
    E3 - na procesorze Sunplusa, P2 na Vibratto III - lepsze/gorsze - dużo zależy od fw a tu prace trwają.
  • #16 2266586
    jj82
    Poziom 12  
    pronce 2 ma stabilniejszy firware (czestotliwosc aktualizacji) procek obsluguje najnowsze kodeki ktorych nei wiem czy obsluguje emeperior 3. z wlasnego doświadczenia moge szczerze polecic princa 2 bo taki mam i jestem zadowolony. Poza tym podobno przy aktualizacji emperiora 3 mozna go uwalic a wtedy tylko serwis, natomiast prince nie jest taki wrazliwy. pozdrawiam
  • #17 2278263
    peugeot81
    Poziom 15  
    Dobrze w takim razie wezme tego PRINCE 2... Wczoraj bylem w Auchanie i sa one po 199zl takze dokonam optymalny zakup cena/jakosc Pozdrawiam i Dziekuje za wszelkie opinie ktore pomogly mi ogromnie w wyborze DVD... Temat uwazam za zamkniety...
  • #18 2278405
    Bogdan Szwarc
    Poziom 10  
    Witam.
    Polecam DVD Manta cena kształtuje się koło 200,- w zależności gdzie się zakupi. Ja posiadam Princesa 1 i jestem z niej zadowolony, posiada dwa lata gwarancji. Przy dzisiejszym postępie w elektronice gdy się zepsuje to poprostu zakupię nowszy model bo naprawa nie będzie opłacalna. Obecnie cena dwójki jest w promocji w Selgrosie. gdzie cena nie przekracza 200,-.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono wybór niedrogiego odtwarzacza DVD obsługującego format DivX, z możliwością aktualizacji firmware, w cenie do 200 zł. Użytkownicy polecają przede wszystkim modele marki Manta, zwłaszcza serie Emperor i Prince. Emperor 3 jest popularny ze względu na dobrą jakość obrazu i dźwięku oraz szeroką kompatybilność formatów, jednak istnieją opinie o większej wrażliwości na błędy podczas aktualizacji oprogramowania. Prince 2 wyróżnia się stabilniejszym firmware, lepszym procesorem (Vibratto III) oraz mniejszym ryzykiem uszkodzenia podczas aktualizacji, co czyni go bardziej polecanym wyborem. Wspomniano także o modelu WIWA HD 238, który również obsługuje aktualizacje firmware i różne formaty napisów. Dyskusja podkreśla znaczenie dostępności aktualizacji oprogramowania i wsparcia producenta, a także stosunek jakości do ceny w segmencie budżetowych odtwarzaczy DVD z DivX.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA