logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spawność sieci. Za pomocą jakich programów mogę sprawdzić?

grzegorzsawczak 15 Mar 2006 11:07 930 2
REKLAMA
  • #1 2416460
    grzegorzsawczak
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    Za pomocą jakich programów moge sprawdzić w jakim stanie jest moje połączenie sieciowe. Chodzi mi konkretnie o taką rzecz: Podczas uruchomienia komputera wszystko jest dobrze, po killku minutach zdarza się (różnie) że trace kontakt (połączenie) z netem i siecią. Jest to o tyle dziwne, że karta sieciowa nie wykazuje żadnych błędów i że nadal pakiety są wysyłane i odbierane. Wie ktoś o co chodzi. Jeśli wykona się operacje wyłączenie i włączenie sieciówki to net i sieć zostają przywrócone.

Jak sprawdzić co jest przyczyną
    Czy możliwe że gniazdko sieciowe nie kontaktuje dobrze (stare jest).

Pochodzenie internetu:
    Gniazdko w ścianie -> sieć w bloku.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2416599
    przezorny
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    napisz , skad masz net, gniazdko to raczej nie, ale moze sie poluzowaly kabelki, usterki mechaniczne trzeba poprawic bez programow
  • #3 2456305
    Kamlo
    Poziom 14  
    Mi wypadła karta z slotu w płycie i raz działała a raz nie moze tez być kabelek gdzieś załamany. albo poprostu nie jest dociśnięty do wtyczki. Jeśli chesz sprawdzić czy nie masz tylko internetu, czy całego połaczenia z dostawcą to wystarczy polecenie ping i adres serwera dostawcy najczęściej 192.168.0.1 jeśli internetu niema a ping jest to znaczy ze problem lezy w oprogramowaniu. (tak mi sie wydaje)

Pozdro.
REKLAMA