logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola E770V – jak wgrać polskie menu i zdjąć simlocka bez SmartClip?

wasylwek 15 Mar 2006 14:50 1790 8
REKLAMA
  • #1 2417306
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 87
    Wiem,że simlocka musze próbować po TP,to dla mnie jasne .Tylko inne pytanie czy jest do tego polski język ?Czy czas na szukanie przeznaczyć na inne bardziej twórcze rzeczy:D.
    P.S. nie mam smartclipa smoka bede próbował tym wynalazkiem Zulei :cry:. A polski jeżeli jest to jakimś darmowcem albo tez tym.
    Mam dostęp tylko do suportu USBsmarta i Tostera (coś do tej moty tam siedzi tzn. na twisterze) gdyby ktos powiedział jaki plik zassać ,żeby spolszczyc to będę kontent.
    A na matrax też nic do E770 nie znalazłem.
    Wybaczcie moją lamerskość ale motorola to sami wiecie ,że tego "tygryski" nie za bardzo lubią:D.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2417458
    FranekDolas
    Ocena: 69
    Dobra rada "Tygrysku" to delikatnie wyrzezaj dziurkę dremelkiem i broń boże nie próbuj wylutować ekranu bo ubijesz ją.Co do langa to jest pod Victora np.
  • #3 2417569
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    podpowiedź frankadolasa jest bardzo istotna usuwanie ekranów w tych motorolach i nie tylko (np.V980) przy pomocy grzania nie wchodzi w rachubę z uwagi na bardzo grubą blachę ( zdecydowanie grubsza od pozostałych) można naprawdę 'zagrzać" słuchawę na śmierć
    w wypadku tej konkretnej e770v trzeba jeszcze uważać na jedną rzecz a mianowicie w miejscu gdzie jest "fabryczna" szpara i można dobierać sie do tp po prawej stronie patrząc na płyte tuz obok znjaduje sie kostka która lubi być dodatkowo zalewana klejem i można przez nieuwagę odginając ekran doprowadzić do pęknięcia gdyż bywa że klej przyległ równiez do ekranu
    jednym słowem przy operacjach tp w motorolach zalecana "stabilna" dłoń

regards fantomas
  • REKLAMA
  • #4 2417584
    wasylwek
    "ma sie rozumieć" rzekł prosiaczek łapiąc doświadczenie przy L6 tam tez jest blacha stoczniowa :D.
    Specjalnie do tego kupiłem przyrząd "dremelopodobny".
    Podobno oni do tej blachy kleją na "fest" BGA i przy próbie autopsji pacjent bezpowrotnie udaje sie do krainy wiecznych łowów:D.
    PST lączył mi sie ze słuchawką próbowałem wgrać coś z oznaczeniem 00E , ale kasował niby coś i na koniec wyskoczył jakiś error.Mam nadzieje ,że to wynik braku TP ?
    Wieczorem (a jakże najlepszy czas na wyzwania) dam znać czego dokonałem.

Dodano po 3 [godziny] 20 [minuty]:

Powiem krótko.Nie chcesz się denerwować nie używaj do motoroli wynalazku niejakiego Zulei :cry:.
    To juz kolejny model który widnieje w spisie a nijak go nic nie rusza :cry:.
    Ani z TP ani bez TP niby jakaś łączność jest ale o smoku zapomnijmy.
    Zaczynam żałować updatów tego klucza mogłem lepiej na wódkę przeznaczyć kasiorkę totalna kompromitacja.
    @Tino witaj w klubie :D tylko ,że ja nie mam smartclipa:cry:.
    W załączeniu:
    Connecting to phone ...
    Detected USB device VID:22B8 PID:1801
    Opened Motorola S Blank Rainbow POG OK
    Connected OK
    Bootloader version: 0310
    Sending loader to phone ...
    ERROR: FLASHCMD write error
    ERROR: RQHW command
    ERROR: Send loader failed
    Ehh szkoda było dremela wyciągać :cry:

Dodano po 52 [minuty]:

panowie z całą odpowiedzialnością stwierdzam. Szkoda kasy na to ...... Zulei nie polecam ,żenada:cry:
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #9 2897855
    wasylwek
    moty po TP to wyzwanko jak sie ma te blachy do obskoczenia. Dla potomnych i ku utrwaleniu zdejmujemy blachy zwieramy TP wkładamy baterie ,łączymy z programem , rozwieramy TP i kończymy . P.S. próbować po kilka razy do skutku. zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobów zdjęcia simlocka oraz wgrania polskiego menu do telefonu Motorola E770V bez użycia SmartClipa. Użytkownicy podkreślają, że zdjęcie simlocka wymaga dostępu do testpointu (TP), co jest trudne ze względu na grubą blachę ochronną i ryzyko uszkodzenia ekranu podczas demontażu. Zalecane jest ostrożne rozwieranie TP oraz stabilna ręka, aby nie uszkodzić klejonych elementów. Próby użycia narzędzia Zulei do zdjęcia simlocka okazały się nieskuteczne. Wgranie polskiego języka wymaga znalezienia odpowiedniego pliku flash, jednak brak jest dostępnych darmowych plików spolszczeń dla E770V. Użytkownicy polecają korzystanie z programów USBsmart i Toster oraz odsyłają do zasobów online z plikami flash. Ostatecznie zdjęcie simlocka po TP jest możliwe, ale wymaga wielokrotnych prób i cierpliwości.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA