logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radmor 5100 vs 5102: różnice i typy wskaźników wychyłowych

RAJMUND 15 Mar 2006 20:02 2223 3
REKLAMA
  • #1 2418559
    RAJMUND
    Poziom 11  
    witam. zwracam się ponownie do kolegów o podanie różnic miedzy radmorem 5100 i 5102.Jeszcze mam jedno pytanie czy w radmorach 5102 były wskazniki wychylowe japońskie i polskie i jeżeli tak to czym się różniły.pozdrawiam i z góry dziękuję za informacje.
  • REKLAMA
  • #2 2418768
    Mateuss
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Witaj.

Te różnice były opisywane już w tzw "niekończącej się opowieści" pt. "Mądrości na temat radmorów..." tylko kto to tam znajdzie...
    Więc do rzeczy
    1. nie było Konturu
    2. inna wartość funkcji wyciszanie
    3. inne sensory dotykowe - podświetlane żarówką od wewnątrz a nie diodą na środku
    4. parę różnic w konstrukcji które są opisane w instrukcji serwisowej (różnice w elementach)
    5. drewniane boczki nie wystawały przed panel (był dłuższy)
    6. jeśli o czymś zapomniałem to poprawcie

Japońskie wskaźniki miały cieńszą wskazówkę i niebieskawe zabarwienie szybek
    Polskie mialy grubszą wskazówkę i białe szybki
    I to chyba by bylo na tyle

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2419007
    RAJMUND
    Poziom 11  
    Dziękuję za informację.I znowu nasuwa mi się pytanie, jeżeli nie bylo konturu to znaczy,że 5102 ma lepsze brzmienie? A jak oceniacie ,która wersja jest jest lepsza i ma ładniejsze brzmienie?
  • #4 2419309
    Mateuss
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Osobiście posiadam w domu tylko 5102 ale z ego co wyczytałem na róznych forach oraz ze sluchu od innych ludzi którzy maja 5100 to róznicy nie ma. Tylko o tyle że w 5102 jest większy zakres regulacjii barwy (ale kontur i tak wyłącza się przy skali ok 6,5).

Mi z wyglądu podoba się bardziej hmmm oba są piękne ale 5100 ma ładniejsze sensory (takie same są w gramofonie daniel tylko większe)
    a co do brzmieina to napewno jak na 25 latki grają przepięknie (i dlatego go kupiłem). Ale większych różnic raczej nie ma

Pozdrawiam
    Mateusz
REKLAMA