logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy admin sieci radiowej może podglądać moje pliki? Radmin22.rar w sieci

fenol 15 Mar 2006 21:16 1590 4
REKLAMA
  • #1 2418947
    fenol
    Poziom 17  
    Ocena: 64
    Witam, mam siec radiowa, nic w niej nie udostepniam i inni uzytkownicy chyba tez nie, ostatnio zauwazylem ze po wejsciu do "Moje miejsca sieciowe" sa tam dwa dziwne obiekty (zalaczam zrzuty) po wejsciu do nich tak jak do katalogu okazuje sie ze jest tam kilka programow (wszystko na zrzutach) a wsrod nich program radmin22.rar (zalaczam tez plik readme.txt do tego programu). Okazuje sie ze to program do chyba zarzadzania albo podgladania czyjegos komputera. Mam wiec pytanie: czy to wszystko moze swiadczyc o tym ze admin podglada co mam na dysku itd.? Wczesniej tych dwoch dziwnych katalogow w "Moje miejsca sieciowe" nie bylo. Co o tym sadzicie. Aha nie uzywam zadnego firewalla.
    Załączniki:
    • to.rar (62.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2419076
    ~sojer
    Poziom 27  
    Ocena: 24
    A "serwer" to czyj jest komputer?? Coś mi się wydaje, że nie twój. Wchodząc na niego sam zaczołeś podglądać admina. I kto tu jest teraz tym złym?!
    To, że widzisz jego dyski (to co ma udostępnione) to chyba normalne, gdy komputery są w tej samej sieci.

Co do tego programu, to wszystko jest napisane w pliku, który dołączyłeś:
    ----------------------------------------------------------------------
    What is Radmin?
    ----------------------------------------------------------------------

Radmin is a remote control program that lets you work on another
    computer remotely through your own. You see the remote computer's screen in a resizable window on your own monitor or as the full screen. Your mouse and keyboard control the remote computer so you
    can work on the remote computer just as if you were sitting right at it.

Zwykły program do podłączenia zdalnego pulpitu. Nic czego mógłbyś się bać. Gdyby to był jakiś program hakerski to napewno nie byłby udostępniony dla wszystkich :P
  • REKLAMA
  • #4 2419126
    fenol
    Poziom 17  
    Ocena: 64
    rozumiem, mam jeszzcze pytanie czy tak po prostu admin ma mozliwosc szperania po moim dysku?
  • #5 2419149
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Ocena: 531
    Jeśli nic nie udostępniłeś to nie ma takiej możliwości. (pomijam włamania)
REKLAMA