Z mojego doświadczenia. Jedż do firmy gdzie zajmują się tachografami( kegalizacja- przede wszystkim) oni mają urządzenia bo muszą mieć i Ci zmierzą ile obrotów masz na kilomwetr, jak nie będe chciali to tylko ich wola ale zaręczam że mogą to zrobić. po tym będziesz wiedział jakiego impulasatora urzyć. A są różne, najpopularniejsze w autobusach, tirach i busach to ośmioimpulsowe ( osiem impulsów na obrót). Co do kas fiskalnych to ne mwją regulację serwisową( chodzi o taksometry). Jedziesz do firmy, mierzą Ci przełożenie( obrótów/ km) i później dobierają dzielnik, Sam możesz tylko zmierzyć i powiedzieć żeby zrobili dzielnik taki i taki, NP: mam 1030 obr na km to zróbcie mi dzielnik na 8240 imp/km (zwykłydzielnik 8 impulsów na kilometr), Impulsator mozęsz wziąść z poloneza np. Taki jak motnują firmy robiące taksomierze. wpina się go między linkę a licznik. Mam nadzieję ze pomogłem, jak coś to pytać, pozdrowionka dla wszystkich
Dodano po 1 [minuty]: sorki błąd, miało być ( legalizacja- przedewszystkim) sorki