logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C60 – ustawienie programu Frei do jednorazowej zmiany IMEI po flashu

Pawel Rzeszowski 15 Mar 2006 21:58 1100 6
REKLAMA
  • #1 2419208
    Pawel Rzeszowski
    Poziom 24  
    Ocena: 14
    Witam mam telefonik Simens C60 byl uszkodzony flesh prosze o porade jak mam ustawic program Frei aby wpisac nowy imei bo z tego co wiem to mozna go tylko raz wpisac czekam na porady i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2419306
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    to w nokiach można raz wpisać w tym simensie tego nie ma więc smiało go przebudój
  • REKLAMA
  • #4 2419434
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    NOOKIA napisał:
    to w nokiach można raz wpisać w tym simensie tego nie ma więc smiało go przebudój

I tu sie mylisz. W C60 też jest obszar OTP tyle że we flashu.
  • REKLAMA
  • #5 2419477
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    kurde przecież zmieniałem kilka razy i zawsze było ok bo po nowym flashu musiałem zmieniać imei na ten z pod bateryjki
  • #6 2419490
    Pawel Rzeszowski
    Poziom 24  
    Ocena: 14
    Tak bo przywracasz orginal ale zmienic orginal chyba sie nieda pozdrawiam
  • #7 2419536
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Da się zmienić orginal, wszystko się da, tylko że to jest już nielegalne...

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości jednorazowej zmiany numeru IMEI w telefonie Siemens C60 po flashowaniu. W przeciwieństwie do niektórych modeli Nokii, gdzie IMEI można wpisać tylko raz, w Siemensie C60 istnieje obszar OTP (One-Time Programmable) w pamięci flash, który teoretycznie ogranicza wielokrotne zmiany IMEI. Jednak użytkownicy potwierdzają, że wielokrotne zmiany IMEI po flashu są możliwe, zwłaszcza gdy przywraca się oryginalny numer z pod baterii. Zmiana oryginalnego IMEI jest technicznie wykonalna, lecz może być nielegalna. Wskazano również źródło informacji technicznych dotyczących programowania IMEI w Siemens C60.
REKLAMA