logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kupię sprzęt gitarowy. Lampowa końcówka mocy 2x50watt+preamp

kevin_15 16 Mar 2006 16:47 1413 1
REKLAMA
  • #1 2421708
    kevin_15
    Poziom 11  
    Witam wszystkich. Jestem gitarzystą i poszukuję lampowej końcówki mocy 2x50watt lub 100watt oraz lampowego preampu typu hi gain. Wszysko miało by być zrobione pod racka 19". Chcętnie też nawiążę współpracę z konstuktorami wzmacniaczy lampowych(mogę nagrywać próbki i testować wzmachy)
  • REKLAMA
  • #2 2435582
    collage_narbe
    Poziom 11  
    Moge zaproponowac MESA Boogie Triple Rectifier - widzialem juz takie wzmacniacze zabudowane w racku, wiec jak Ci zalezy, to nie powinno byc problemu. Wiecej hi-gain to chyba sie nie da... Nie wiem czy chodzilo Ci o cos firmowego, czy o jakąś samoróbkę, to jest ręczna amerykańska robota, poza tym wzorzec brzmienia i legenda wzmacniaczy. Mam wersje 2-kanałową. Bez footswitcha i z pokrowcem. Napisz maila jak Cie to zainteresuje. Dodam, ze cena przynajmniej okazyjna - w okolicach duala.

Jakie masz doswiadczenie ze wzmacniaczami gotarowymi, jakie masz instrumenty? Zdajesz sobie sprawe, że żeby testować sprzęt musisz dysponować wzorcowymi instrumentami (Fender, Gibson, PRS, cos arch top do jazzu i cos na aktywnym EMG 81 do metalu) i to nie pierwszy lepszy model, dodatkowo warto byłoby sie orientować w brzmeiniu klasycznych wzmacniaczy w praktyce, a nie z brzmienia płyt - brzmienie starych Fenderów, Marshalli, Voxów, nowych wzmacniaczy tych firm i tzw. klasyki brzmienia dla porownania, niekoniecznie z PODa ;-)
REKLAMA