logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magnetowid DIORA MVD200 - czy to prawdziwy sprzęt czy mit audiofilski?

esiox 17 Mar 2006 04:05 2349 2
REKLAMA
  • #1 2423884
    esiox
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    Czy słyszał ktoś o czymś takim jak magnetowid DIORA MVD-200? Szukając w internecie możemy się doszukać jedynie opisów oraz opinii i podobnych tematów na forum ale nic poza tym. Czy to kolejny wymysł na którym próbowano się wzbogacić kosztem napalonego audiofila który był by gotów dać sporą kasę za kolejny klocek do swej wieży? Z mojego punktu widzenia tak to wygląda chociaż właśnie pisze tu na forum by rozwikłać mój punkt widzenia.
  • REKLAMA
  • #2 2424250
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Faktycznie brak jest informacji na temat tego modelu. Z porady zamieszczonej w SE nr 2/99 (str.44) można wyczytać, że ten model posiada tryb serwisowy oraz, że były w nim montowane dwie różne mechaniki: Philips`a i Panasonic`a.
    W trybie serwisowym można ustawić punkt przełączania głowic wizyjnych oraz parametry funkcji SLOW. Jedocześnie w trybie serwisowym są monitorowane błędy mechanizmu.
    Można przypuszczać, że pod tą marką "kryje się" fabryczny model innego producenta, jednak nie miałem przyjemności zetknąć się z tym konkretnym modelem.
  • #3 3183783
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA