logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3200 wyłącza się z oryginalną kartą SIM, działa z inną kartą tej samej sieci

trebor60 17 Mar 2006 21:07 1038 5
REKLAMA
  • #1 2426529
    trebor60
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    WItam wszystkich .
    Mam problem z w\w fonem , otóż od wczoraj na orginalnej karcie sim telefon uruchamia się tylko troszeczkę i wszystko znika. Nie zdąży się uruchomić nawet a już się wyłącza. Nie było przy nim nic robione , nie wgrywałem nic ani niczego nie zmieniałem .po włożeniu innej karty sim z tej samej sieci jest wszystko ok. (telefon ma simlocka) Wychodziło by na to że winna jest karta sim jednak kiedy przekładam tę kartę do siemensa telefon działa i znajduje sieć jest wszystko ok. poza tym że nie ma żadnych numerów telefonów z karty sim. oprócz; boa, teleera itp. Jestem z małej miejscowości a w sklepie gdzie kupowałem ten telefon kazali mi jechac do łodzi do serwisu aby sprawdzili mi kartę sim. Jeżeli okaże się że winna jest karta sim to wymienią mi ją na nową (pod warunkiem że uszkodzenie karty sim nie wynika z nieprawidłowej obsługi telefonu) jeżeli wyjdzie że to moja wina to zapłace za nową karte . A ja w dalszym ciągu nie wiem czy to winny jest telefon czy też może karta. Jeżeli ktos jest w stanie mi pomóc to bardzo proszę.
  • REKLAMA
  • #2 2426559
    krys1
    Poziom 23  
    Ocena: 6
    tez mialem taki problem z 3200 wkladalem karte ERY do trzech 3200 tak samo sie zachowywaly a do innych telefonow bylo wszystko ok.A TAK TAK na tych telefonach chodzil.Podejrzenia poszly na karte.Bo flash w telefonie nic niepomogl
  • REKLAMA
  • #3 2426598
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    dość żadko ale w noki zadrzają sie takie przypadki iż fon nie chce pracować z konkretną kartą.Powody mogą być rózne..SW(czasy przebiegu CLK,DADA i to eliminujesz zmieniająć sowt i HW np niedopasowane nap Vsim..które siada pod obciążeniem karty.Kiedyś próbowałem rozpracować taki przypadek.Podciągałem rezystorami napięcia ,flashowałem i w końcu przekonałem telefon do danej SIM ale co było przyczyną to nie wiem do dziś..
    ftb
  • REKLAMA
  • #4 2427091
    EXPERT GSM
    Poziom 12  
    karty bez problemu wymieniamy na nowe i nie placisz za to nic. Problem zniknie
  • REKLAMA
  • #5 2429996
    trebor60
    Poziom 12  
    Bardzo dziękuję za poradę eksperta tylko zstanawia mnie jedna rzecz: A mianowicie , w salonie gdzie kupowałem ten telefon nie proponowali mi abym wymienił u nich kartę wysłali mnie z tym do Łodzi. A u nich mogę tylko kupić, szkoda że nie zaoferowali sie że przyjmą to jako reklamacje i sami we własnym zakresie nie wysłali tej karty do serwisu w celu sprawdzenia itp. Niestety ja muszę ponieść te koszty związane z dojazdem do Łodzi i sprawdzeniem tej karty a koszty te zamkną się w cenie nowej karty. I w ten oto sposób koło sie zamyka a w następnym miesiącu zapłacę erze rachunek telefoniczny jak gdyby nigdy nic. Niestety ale z przykrością stwierdzam że ERA nic sobie nie robi z indywidualnych klientów. Pozdrawiam.
  • #6 2437498
    trebor60
    Poziom 12  
    Zamykam temat z telefonem , byłem w Łodzi kartę uzdrowili i jest wszystko ok. Do następnego razu.
REKLAMA