logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C65 – jak wgrać SWUP 129111 z aktywnym T9 PL przez IrDA lub inny sposób

robal30 18 Mar 2006 18:15 2357 6
REKLAMA
  • #1 2429524
    robal30
    Poziom 20  
    witam mam prośbe o swup w którym będzie aktywny t9 pol wiem ze mozna przez irde i program zarządzający tel plik mam a moze jest inny sposób swup najlepszy był by 129111 dzięki wszystkim
  • REKLAMA
  • #2 2429799
    RADQ
    Poziom 19  
    Ocena: 5
    Witam,
    Tutaj masz swupa z polskim langiem
    ma byc taki plik xxyyzz

xx - wersja soft
    yy -langpack czyli ciebie interesuje tylko 03 lub 91

Nie pamietam tylko czy po tym bedziesz miał polski T9. Z tego co kojarzę to chyba trzeba go wgrać osobno.
    tutaj masz opis jak to zrobić. A tutaj plik do pobrania

pozdrawiam:
    RADQ
  • REKLAMA
  • #3 2431855
    robal30
    Poziom 20  
    RADQ dzieki ale ja mam polaka w róznych wersjach chodzi mi o sswup w którym po wgraniu będzie aktywny t9 i nie bedzie trzeba dogrywac bo brak u mnie kabel data wszystko przerobione a irdą mam problem brak komunikacji ale dzieki tel muszę zrobić na jutro
  • REKLAMA
  • #4 2432097
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    robal30 T9 w nowych siemensach nie wgrasz swupem, zrób tak jak poradził ci RADQ, skorzystaj z tego opisu, zamiast irdy moze byc zwykly kabel, nawet nie serwisowy, musisz miec wlaczone pokazywanie ukrytych folderow i robisz to przez zwykly explorer (nawet MPM, ewentualnie VSFE).
    marcinelektronik napisał:
    Witam
    Proponuję wgranie t9 bez problemu do tego Witam
    podłączamy irde i uruchamiamy program SiMoCo - Siemens Mobile Control ustawiamy port irda lub jak masz kabel to port na kabel
    następnie jak pc wykryje komurke wybierasz Explorer i ustawienia gdzie zaznaczasz Show hidden system files i masz folder system z komurki tam szukasz słownika System\T9 i wgrywasz plik słownika t9 i wszystko gra
    mozesz go mieć z innego simensa
    Pozdrawiam
    Marcin

Jeśli nie masz karalogu T9 w "system" to poprostu utwórz go.
  • #5 2432455
    robal30
    Poziom 20  
    nie do końca tak w swup 129111 jest aktywny t9 ponieważ 12 oznacza ver ,91oznacza plik językowy a 11 t9 w nowszysz dwie ostatnie cyfry są00 i trzeba dogrywać t9 a u mnie irdą nie da rady może wina irdy a serwisowym kablem nie ma połączenia z progamem chodzi mi o tego swup 129111 mozecie mi go podesłać dzięki
  • REKLAMA
  • #6 2435367
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    A jaki to masz kabel, ze nie mozesz sie polaczyc?

Tak niskiego jak v12 nie znajdziesz juz raczej, a zreszta on i tak jest niestabilny. Nie wiadomo tez czy uda Ci sie go wgrac.
  • #7 2436052
    robal30
    Poziom 20  
    irda blue star kabel serwisowy moze coś żle robię podłączam irde karta w tel uruchamiam w tel irde znajduje tel com5 predkość 115200 wchodze w ustawienia odznaczam i tu mam problem bo po lewej stronie mam pliki koma a po prawej nic miedzy czasie wyswietla mi sie opcja przekazywania prześlę t9 na fona zapiszę ale fon to traktuję jako grafike melodie kłania się moja nie wiedza a na kablu brak reakcji do tej pory nie miałem problemu z t9 az wstyd sie przyznać bo to jest napewno proste sorry

Dodano po 5 [godziny] 48 [minuty]:

Panowie bardzo dziękuję martech to załatwił jeszcze raz dziękuję temat zamknięty

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wgrania pliku SWUP 129111 do telefonu Siemens C65 z aktywnym polskim słownikiem T9. Użytkownik poszukuje wersji SWUP, która po instalacji automatycznie aktywuje T9 PL bez konieczności dodatkowego dogrywania, preferując przesyłanie przez IrDA lub inny sposób, ze względu na brak kabla data i problemy z komunikacją IrDA. W odpowiedziach wyjaśniono, że standardowo T9 w nowych Siemensach nie jest aktywowany bezpośrednio przez SWUP i wymaga osobnego doinstalowania plików w katalogu systemowym telefonu. Zalecane jest użycie zwykłego kabla (nawet nie serwisowego) i eksploratora plików do ręcznego kopiowania plików T9. Wersja SWUP 129111 zawiera język polski (kod 91) i wersję oprogramowania (12), ale T9 ma kod 11, który w nowszych wersjach jest zerowany i wymaga doinstalowania. Problemy z komunikacją przez IrDA i kablem serwisowym Blue Star zostały zgłoszone, a ostatecznie problem rozwiązano dzięki pomocy innego użytkownika, co zamknęło temat.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA