logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C55 - jak naprawić ekran po zdjęciu simlocka? Krok po kroku

przemek610 19 Mar 2006 11:21 873 2
REKLAMA
  • #1 2431727
    przemek610
    Poziom 11  
    po sciagnieciu simlocka freia padł mi siemens poczatkow chodzil ale po tygodniu zaczal gasnac wysiwietlacz poczatkowo na dzien i potem sie wlaczyl a teraz wogole nic nie widac telefon sie wlacza. pojechalem mu swupa v24 z polskim menu i t9 ale lipa nic nie widac dalej. myslalem o zrobieniu mu fubu ale dpoiero sie ucze i nie wiem dokladnie jak to zrobic. moze moglibyscie Panowie napisac mi krok po kroku co i czym trzeba wgrac zeby postawic telefonik na nogi. Mile widziane bybyby zdjecia i moze jakis pewny flash,eprom i co tam jeszce jest potrzebane w jakiej paczuszce raenimacyjnej.

wielkie dzieki za pomoc

Pozdro
  • REKLAMA
  • #2 2431850
    BłażejGSM
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Dlaczego twierdzisz że po locku??
    W c55 wyciągasz tylko jeden rezystor i to wszystko nie trzeba nic ciąć żeby przez przypadek uwalić. Może poprostu lcd ci się skończył.
    Podmień i sprawdź.
    Pozdrawiam
  • #3 2432153
    przemek610
    Poziom 11  
    po simlocku bo sie zaciela po nim maszynka ciac . Raz jak sie zaciala i nie reagowala wyciagnoalem baterie i jak wlaczylem ekran juz nie siwecil ale po godzinie juz zasiwcil normalnie (nic z nim nie robilem) no i potem padl zupelnie slychac glosnik system chodzi ale nic na wyswietlaczu nie widac.

simlocka sciagnalem przez freie nic nie bylo ciete

nie wiem co robic wyswietlacza pod reka nie mam wiec myslalem o FUBU ale nie wiem dokladnie jak sie to robi dlatego prosze o opis dokladny do c55 z gory dzieki

pozdro
REKLAMA