logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zgrać wideo z kamery Panasonic NV-GS17 na PC z Windows XP?

Tuning Marek 19 Mar 2006 22:11 13343 7
  • #1 2434484
    Tuning Marek
    Poziom 22  
    Ocena: 108
    Witam mam problem ze zgraniem mojej kamery z komputerem ponieważ przy sprzedaży nie było zadnych sterowników w tym typie kamery jak podłacze kabel USB to tylko widzę obraz ale nie ma dzwięku mam Windowsa XP profesional mam serwis pack 2 chciałem także użyć jej jako kamery internetowej i nie mogłem jej uruchomić wraz z komunikatorem np: skype wiem , że ona może być uzywana w róznych celach patrzyłem na stronę Panasonica i tam są sterowniki ściągłem do podobnej o wyzszym numerze ponieważ nie ma konkretnie do tej ale nic z tego nie mogę uruchomić tego oprogramowania może robię coś nie tak proszę o pomoc podaje stronę gdzie się te sterowniki znajdują http://www.panasonic.pl/obsluga_klienta.php?kat_id=319&cat=24&model=NV-GS15 dziękuję
  • #3 2441542
    Tuning Marek
    Poziom 22  
    Witam dzięki za pomoc ale ktore mam ściągnąc czy Câmaras Vídeo Panasonic NV-GS17/21/35 czy te drugie WebCam Panasonic DVC i co mam dalej zrobić czy musze mieć w tym momencie uruchamiania programów i sterowników podłaczona kamerę?? dziekinapisz prosze jakie chociaż z grubsza kroki mam po kolei zrobić dzięki

Dodano po 16 [minuty]:

Witam zauważyłem , ze są to pliki RAR czy mam je wypakowac czy te pliki zaczynaja działac bez wypakowania zaraz po sciągnięciu ??? dzieki
  • #4 2442022
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2232
    Tuning Marek napisał:
    Witam dzięki za pomoc ale ktore mam ściągnąc czy Câmaras Vídeo Panasonic NV-GS17/21/35 czy te drugie WebCam Panasonic DVC
    Dodano po 16 [minuty]:

Witam zauważyłem , ze są to pliki RAR czy mam je wypakowac czy te pliki zaczynaja działac bez wypakowania zaraz po sciągnięciu ??? dzieki

Ad. 1 WebCam ??? to raczej do aparatu uzywanego jako kamera internetowa więc wniosek prosty !
    Ad. 2 Pliki .rar trzeba bezwzględnie wypakować !!! i w zależności co w nich jest - albo zainastalować pliki setup.exe lub podobne lub wskazać dany folder po wypakowaniu jako ten w którym znajdują się sterowniki (gdy instalator pyta o lokalizację plików sterowników) :idea:
  • #5 2442104
    Tuning Marek
    Poziom 22  
    Witam juz ten krótki ściągłem i jestem w trakcie sciągania tego dużego czyli tego drugiego ale jeszcze czy mógłbyś mi rozwinąć ten temat,, podobne lub wskazać dany folder po wypakowaniu jako ten w którym znajdują się sterowniki (gdy instalator pyta o lokalizację plików sterowników) ,, sory ale jestem poczatkujacy i za bardzo się jeszcze nie orientuję ale dobrze ze jest ten portal poniewaz on wprowadza w arkana wiedzy dzięki czy jak juz wypakuje i zainstaluje to będe mógł zaraz podłaczyc i używaz kamere chodzi mi o to czy komp sam juz wykryje kamere dzięki
  • #6 3620567
    kamillo14
    Poziom 1  
    mam kamere BAST conta@ct media-tech gdy ją testuje to widze obraz lecz gdy rozmawiam z kims prze skype to dana osoba mnie nie widzi.Nie wiem czy cos zle zainstalowalem czy to z jakis innych powodow prosze o pomoc !!!!!!
  • #7 4143087
    Mar/cin
    Poziom 11  
    Witam, mam pv-gs9 i nie moge ustawic webcam w skype.
    Co z tym zrobic?Wystarczy wgrac jakies sterowniki?
    Mam juz jedne ale efektu brak.
    Pozdrawiam
  • #8 8478149
    Pabloss26
    Poziom 10  
    Witam, czy ma ktoś może instrukcję obsługi po polsku do tej kamerki PV-GS9

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zgrania wideo z kamery Panasonic NV-GS17 na komputer z systemem Windows XP Professional SP2. Podłączenie kamery kablem USB umożliwia podgląd obrazu, ale brak jest dźwięku. Użytkownik próbuje również użyć kamery jako urządzenia do wideorozmów (np. Skype), jednak nie udaje się jej uruchomić jako kamery internetowej. Na stronie Panasonica dostępne są sterowniki, jednak brak jest dedykowanych dla modelu NV-GS17, a pobrane sterowniki do podobnych modeli (NV-GS15) nie działają poprawnie. Wskazano, że pliki sterowników są w formacie RAR i należy je najpierw wypakować, a następnie zainstalować za pomocą pliku setup.exe lub wskazać folder ze sterownikami podczas instalacji. Sterowniki oznaczone jako "WebCam" są przeznaczone do użycia kamery jako urządzenia internetowego, natomiast sterowniki dla "Câmaras Vídeo Panasonic NV-GS17/21/35" służą do zgrywania materiału wideo. Po instalacji sterowników komputer powinien wykryć kamerę automatycznie. W dyskusji pojawiły się także problemy z innymi modelami Panasonic (PV-GS9) oraz kamerą Media-Tech BAST, gdzie obraz był widoczny, ale nie działał dźwięk lub transmisja w Skype.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA