logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V980 - Karta pamięci 32MB blokuje dostęp do multimediów, kalendarz się spieszy

Kruszyna1988 19 Mar 2006 23:28 1005 3
REKLAMA
  • #1 2434862
    Kruszyna1988
    Poziom 11  
    Witam !!! Mam problem z karta pamięci! Otóż na ekranie pisze mi wiadomości pełne ( w tym wszystkie skrzynki mam oprużnione), dalej nie mogę wejść w dzwonki, obrazki ani wideo. Po wyciągnięciu karty pamięci wszystko działa. Pamięć mojej karty to 32. Koledzy doradzili mi abym sformatował kartę ale nie wiem jak czy to mogło by pomuc?? I jeszcze jedno małe pytanko kalendarz mi spieszy o jeden dzień np. dziś mamy 19.03.2006r. a w telefonie pokazuje mi 20.03.2006r. Nie mogę znaleź funkcji odpowiadającej za to. Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC :)
  • REKLAMA
  • #2 2439531
    zbok
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    witam. "wiadomosci pelne" .....domyslam sie ze to chodzi o pamiec na SMSy, jesli tak to karta pamieci nie ma z tym nic wspolnego poniewaz SMSy zapisywane sa w telefonie i jest do tego wyodrebniona pewna czesc pamieci telefonu.
    Co do karty pamieci....Sprawdz czy poprawnie wlozyles ta karte...bo czasami sie zdaza ze po wlozeniu jej do telefonu nie ma polaczenia wiec przy wkladaniu trzeba robic to dokladnie
    jesli to nie pomoze to wsadz nowa karte i sprawdz czy tez jest ten problem...jesli go nie bedzie tzn ze masz cos nie tak z karta (PS. jesli nie masz od kogo wziasc na sprawdzenie drugiej karty to idz do jakiegos najblizszego komisu i sadze ze powinni Ci uzyczyc na momencik do sprawdzenia:) )
    Twoi koledzy...moze tez moga miec racje bo na karcie moga byc jakies rzeczy ktorych telefonek nie jest w stanie odczytac.......
    Ewentualnie byc moze jest to problem z sofcikiem.....wiec gdyby nic nie pomagalo zrob reset telefonu albo czyszczenie telefonu (master clear-ale uwazaj bo master clear usunie Ci wszystko co miales w telefonie lacznie ze wszystkimi ustawieniami!!!! zostana tylko rzeczy standardowe ktore byly wgrane razem z softem)

PS.mam jeszcze pytanie: a probowales sprawdzic czy mozesz wejsc w multimedia z poziomu komutera??

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2440441
    Kruszyna1988
    Poziom 11  
    wkladalem inna karte pamieci (256MB) od kolegi. Moj telefon na jego karcie dzialal bez zarzutu. Co do multimedi tez jest problem bo nie moge wejsc przez kompa gdy karta jest wlozona, a gdy jest wyciagnieta wszystko dziala. Wiem ze jak pisze "wiadomosci pelne" to chodzi o sms-y ale pisze mi tak tylko i wylacznie gdy karta pamieci jest wsadzona, gdy ja wyciagne ten proble znika. Chyba juz tej karty nie uratuje. Zepsula sie ale od czego taka karta mogla sie zepsuc. Nic nia nie robilem a telefon nigdy nie mial jakis powaznych upatkow ani nic w tym stylu.
  • #4 2443031
    zbok
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    aha..skoro inna karat dziala na Twoim telefonie wiec wynika ze to karta jest wadliwa.
    A sprawdzales czy Twoja karta dziala na telefonie kolegi...??
    Co do przyczyny popsucia karty.... hm....nio jak kazda rzecz martwa ma prawo popsuc sie bez jakiejs wiekszej przyczyny...poprostu pech :(
REKLAMA