logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 2600 - jak przetestować wyświetlacz, gdy telefon działa poprawnie?

elpast 20 Mar 2006 13:18 1694 7
REKLAMA
  • #1 2436224
    elpast
    Poziom 14  
    Ocena: 25
    Witam
    Sprawdziłem połączenia na płycie głównej, wydaje sie ze przejścia ma, znalazłem zchemat połączenia na forum. Telefon działa ok poza wyświetlaczem. Jak go sprawidzić?

Pozdr
  • REKLAMA
  • #2 2436420
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    chyba najprosciej podlaczyc go do drugiego telefonu, ale nie kazdy posiada pare takich samych w serwisie ...
  • REKLAMA
  • #3 2436669
    metrocash
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    opisz dokładnie ja zachwuje się wyświetlacz, wyświetla wogóle jakieś pixele czy kompletnie nic ?
  • REKLAMA
  • #4 2436694
    elpast
    Poziom 14  
    Nic a nic, ani nie mrugnie. Próbowałem przeczyścić ale nic nie dało.
  • #5 2436855
    konai
    Poziom 16  
    Ocena: 33
    przyczyna musi byc gdzies w gniazdku wyswietlacza na plycie glownej...troche dziwne bo bez wysweietlacza telefon nie odpala...
  • #6 2439216
    elpast
    Poziom 14  
    Witam
    nie konai w pierwszym linku zaznaczyłem że wszystko działa za wyjatkiem wyswietlacza. Dzwoni itd.
    Pozdr
  • #7 2439704
    konai
    Poziom 16  
    Ocena: 33
    tak rozumiem ale mialem juz taki przypadek ze gniazdo zostalo w wyswietlaczu a telefon caly dzialal oprocz wyswietlacza ktory byl oczywiscie ciemny moze poprostu jest jakas przerwa w jakims pinie w tym gniazdku
  • REKLAMA
  • #8 2903772
    elpast
    Poziom 14  
    Witam
    Podminiłem wyświetlacz i.... zaczoł wyświetlać

Pozdr.

Dodano po 23 [sekundy]:

Witam
    Podmieniłem wyświetlacz i.... wyświetla OK

Pozdr.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył wyświetlacza w telefonie Nokia 2600, który nie wykazywał żadnej reakcji – nie wyświetlał pikseli ani nie mrugał, mimo że telefon działał poprawnie (dzwonił, reagował). Sprawdzono połączenia na płycie głównej oraz schemat połączeń, podejrzewając uszkodzenie lub przerwę w gnieździe wyświetlacza. Wskazano, że czasami gniazdo może pozostać w wyświetlaczu, co powoduje brak obrazu mimo działania telefonu. Ostatecznie problem rozwiązano poprzez podmianę wyświetlacza na nowy, który zaczął poprawnie wyświetlać obraz.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA