logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować virtual server na routerze Planet 4100 dla FTP i P2P?

nelik1987 20 Mar 2006 14:57 2001 3
REKLAMA
  • #1 2436554
    nelik1987
    Poziom 31  
    Ocena: 429
    Posiadam router Planet 4100 i mam problem z założeniem sobie na kompie servera FTP dopuki nie miałem roytera było to bez problemy ale jak mam royter to nie chce mi się połaczyć dowiedziałem się również że trzeba zrobić virtual server ale niestety nie wiem jak musiał bym otworzyć kilka portów przedewszytskim 20, 21 i jeszcze inne do emule i azureusa jak i do DC++ jak to zrobić co gdzie wpisać ?? tak wyglada okno virtual server w moim routerze
    Załączniki:
    • Jak skonfigurować virtual server na routerze Planet 4100 dla FTP i P2P? Klip.jpg (37.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2436705
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    Wpisujesz np. port 20 w start i end public port, ten sam port lokalny i protokół TCP.
    Analogicznie dla portu 21 - i masz przekierowanie dla serwera FTP.

Analogicznie przekierowanie dla portów wymaganych przez inne programy.
  • REKLAMA
  • #3 2437378
    nelik1987
    Poziom 31  
    Ocena: 429
    Mógł bym prosić o troszkę dokładniejszy opis co mam dokładnie gdzie wpisać np dla portu 20 bo dalej jak bede już wiedział to jak mówisz analogicznie

Co mam wpisać w odpowiednie budki :

Public Port - Start:
    Public Port - End:
    Private Port:
    Port Type TCP czy UDP?? i cztm sie to różni czy w róznych przypadkach trzeba róznie zaznaczać??
    Host IP Address

Dodam ze mam neostradę i korzystam z programu no-ip żebym mógł zawsze na jednym adresie łączyć się z moim serverm czy w miejsce Host IP Address mam wpisać nazwę jaką wybrałem w no-ip czyli np.: nelik.myftp.org??

niestety jestem laikiem w tych strefach i bardzo bym prosił o łopatologiczne wytłumaczenie bedę wdzięczny
  • Pomocny post
    #4 2437503
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    nelik1987 napisał:
    Mógł bym prosić o troszkę dokładniejszy opis co mam dokładnie gdzie wpisać np dla portu 20 bo dalej jak bede już wiedział to jak mówisz analogicznie

Co mam wpisać w odpowiednie budki :

Public Port - Start: 20
    Public Port - End: 20
    Private Port: 20
    Port Type TCP czy UDP?? " TCP
    Host IP Address: IP_twojego_kompitera (zazwyczaj 192.168.x.x)

Cytat:

Dodam ze mam neostradę i korzystam z programu no-ip żebym mógł zawsze na jednym adresie łączyć się z moim serverm czy w miejsce Host IP Address mam wpisać nazwę jaką wybrałem w no-ip czyli np.: nelik.myftp.org??

W pole IP wpisujesz IP komputera.
    Z zewnątrz łączysz sie wpisując nazwę no-ip.
REKLAMA