logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do podziału łącza 1Mbit na 4 komputery – alternatywy dla Band Speed Balancer

zolfik 20 Mar 2006 20:18 995 3
REKLAMA
  • #1 2437947
    zolfik
    Poziom 11  
    posiadam internet 1Mbit i siec zlozona z 4 komputerow. jednak coraz czesciej pojawia sie problem iz ktorys z uzytkownikow sieci zajmuje wiekszosc pasma a innym strony sie ledwo otwieraja. poszukuje programow w ktorych moglbym podzielic pasmo na 4 rowne czesci. znam juz program band speed balancer ale poszukuje jeszcze czegos innego. aha no i w miare taniego wiec router programowalny odpada. z gory dzieki za pomoc i bardzo bym prosil o cos malo skomplikowanego poniewaz dopiero sie ucze
  • REKLAMA
  • #2 2438020
    lucyferus23
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    polecam jakiegos starego kompa i NND FREEsco z niceshaperem.

jezeli cie to interesuje moge pomoc wal na priv albo na gygy 3702183
  • REKLAMA
  • #3 2438459
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 546
    Mi pod NND lepiej sprawuje się HTB, trzeba tylko pamiętać aby wyłączyć klasę piorytetową TOS 0x10. Niceshaper potrafi się czasami wywalić i mamy samowolkę.
    Podobnież całkiem nieźle (nie testowałem osobiście) z podziałem pasma radzi sobie jednodyskietkowa dystrybucja Coyote Linux (www.coyotelinux.com) oraz m0n0wall instalowany na taniej jak barszcz karcie Compact Flash (www.m0n0wall.org.pl).
  • #4 2438778
    lucyferus23
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    SZCZERZE nie uzywalem ani jednego ani drugiego ale sl;yszalem o routerach na compacflash'ach i ponoc to niezle chodzi.

niewiem jak to sie sprawuje i jaka jest zywotnosc ale jestem w stanie postawic nnd i z htb i z niceshaperem dla tego ziomka. jak jestes zainteresowany to wal na gygy albo na priva
REKLAMA