logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

mp3 player 1GB, hardware, pisze starting, usb nie dziala

michnick 22 Mar 2006 08:00 1454 3
REKLAMA
  • #1 2443019
    michnick
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    witam
    bawilem sie w zmiane firmware'u... gdy firmware byl popsuty trzeba bylo zewrzec piny... ale jak to ja:) chcialem sprawdzic wszystkie firmwary na stronce i poprostu trzymalem rozlozonego mp3 w rekach gdzie 2 plytki byly polaczone tasma:) problem pojawil sie taki (przy ostatnim firmwarze-damn) tasma sie troche poluzowala i okolo 15 malutkich lucikow od niej bylo przerwanych poprostu od zaginania lutow...
    wszystko dzialalo - procz wyswietlacza... a wyswietlacz tylko jak odpowiednio przycisnalem tasme do plytki... wgralem w ciemno ktorys z dzialajacych softow... i wzialem sie za lutowanie... a ze mam tylko lutownice transformatorowa to chyba playerka zbytnio nie "naprawilem"... wyswietlacz - tak jak byl... ale podlaczam mp3 pod kompa to juz go nie wykrywa... hmm
    dalem go koledze zeby jego ojciec (z dobrym sprzetem) spojzal co i jak z nim...
    mp3 wrocil do mnie - luty wporzadku... wyswietlacz dziala ale gdy wloze baterie pojawia sie tylko starting - przyciski zadne nie reaguja, power tez jest zbedny starting sam sie pojawia...
    ale olac mp3... pamiec mi nie dziala:/ komputer nie wykrywa go w ogole
    co z tym zrobic? jakiekolwiek wskazowki co moglby dobry ojciec kolegi zrobic? bo szkoda pamieci 1GB :/
    pozdrawiam i dzieki za wszystkie wskazowki
  • REKLAMA
  • #2 2454626
    Robert80
    Poziom 1  
    Spróbuj go jeszcze raz wprowadzić w tryb ADFU przez zwarcie tych pinów przy pamieci. I wgraj od nowa oprogramowanie. Opis tej czynności przywracania padniętego playera jest na stronie:

http://www.s1mp3.org/pl/docs_deadrec.php
  • REKLAMA
  • #3 2456450
    BHenryk
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    Witam lutowanie w sprzęcie który moze uszkodzic ładunek elektrostatyczny powinno sie odbywac z uziemnionym grotem lub podłaczonym do masy urzadzenia transformatorówkę łatwo uziemic kawałekprzewodu z krokodylkami i gotowe Być moze nie uszkodziłes pamieci sprawdx jeszcze raz lutowanie czy nie ma zwarc i jak wczesniej kolega opisał wgrac nowy soft pozdrawiam
  • #4 2539097
    michnick
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    zwarlem piny... i wyswietlacz juz nie dziala :( dlaczego?;/
    poza tym komputer tez go nie wykrywa czyli nie wgram nowego oprogramowania... co z tym zrobic?;/
REKLAMA