logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood Kac-720 - co powoduje przepalanie bezpiecznika przy podłączeniu?

nszi 22 Mar 2006 18:57 1376 4
REKLAMA
  • #1 2445025
    nszi
    Poziom 11  
    Witam
    Niedawno wpadł mi w ręce wyżej wymieniony amplituner/wzmacniacz,niestety jest on uszkodzony,przy podłączeniu do akumulatora.prostownika pali się bezpiecznik.Chciałbym go sobie naprawić tak więc zwracam się z pożbą o pomoc,co mogło sie uszkodzić.Powiem jeszcze że wcześniej był sprawny,prawdopodobnie uległ uszkodzeniu przy próbie podłączenia go do samochodu.
    Za wszelkie sugestie będe wdzięczny.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2445377
    janek11389
    Poziom 42  
    Ocena: 239
    Witam! Samochodówki są zabezpieczane diodą równolegle połączoną z zasilaniem, ale zaporowo spolaryzowanej względem plusa i w razie odwrotnego podłączenia leci bezpiecznik, ale za zwyczaj i dioda też leci, jeżeli dostała zwarcie, to jesteś kryty, wystarczy wymienić, ale jeżeli nie ma zwarcia, to masz problem.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2445508
    nszi
    Poziom 11  
    Znalzłem diode koło bezpicznika która przewodzi w obu kierunkach,wymienie ją i zobaczę czy rozwiązało to problem.
    Narazie wielekie dzięki za pomoc.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2451580
    nszi
    Poziom 11  
    Witam ,dioda okazała się przyną awari wzmacniacza.Wielkie dzięki za pomoc.

Pozdrawiam:)
  • #5 2592658
    grabek_radek
    Poziom 21  
    Ocena: 37
    nszi jesli juz naprawiales ten wzmacniacz to wiedziales jak go podlaczyc czy mozesz mi przeslac jakas instrukcje jak to ustrojstwo podlaczyc, chodzi mi tu glowie opis gniazda DIN 7
REKLAMA