logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić końcówki U.Fl do anteny WiFi na miniPCI?

gsunr 23 Mar 2006 10:06 2044 3
REKLAMA
  • #1 2447065
    gsunr
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam,
    zakupiłem kartę wifi na minipci i mam problem.
    mój lapcio nie ma wbudowanej anteny, antena jak wiadomo, to nie problem, wystarczą 2 przewody (nawet 1), można to ładnie wpuścić w obudowę od lcd, ale... gdzie można zdobyć te śmiesznie małe końcówki do zarobienia przewodów antenowych, jak się to złącze nazywa, bo nawet nie wiem o co pytać? czy mam sobie to odpuścić i przykleić kable do tych złącz? wolałbym zrobić to rozbieralne.

ok, to wiem już, że jest to złącze U.Fl, teraz gdzie to kupić, bo wszędzie widzę gotowe kable z U.Fl na inne złącza, np. N, a ja potrzebuję same końcówki do zaciśnięcia.
  • REKLAMA
  • #2 2449328
    FlyBoy
    Poziom 28  
    Ocena: 168
    Zapytaj osób które sprzedają gotowe pigtaile czy nie zrobią Ci kawałka kabla z końcówką U.FL nie powinno być większego problemu, chyba zdajesz sobie sprawę że na drugim końcu tego kabla musi być antena, najczęście mikropaskowa, trawiona w specjalnym laminacie.
  • REKLAMA
  • #3 2449685
    gsunr
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    powiem tak, testowałem to na 2 kawałkach przewodu z taśmy, po około 20-30 cm każdy i mam zasięg na max w całym domu, więc nie potrzebuję trawionego laminatu. swoją drogą widziałem gotową antenkę kiedyś na allegro z jakiegoś rozbitego laptopa, ale 70 zł to przesada chyba.
  • #4 2450232
    zawer
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    poszukaj sobie koncowek w katalogu www.TME.pl maja duzo do wyboru
    jak chcesz miec rozbieralne , ale osobiscie uwazam ze karta na mini pci jest tak mala ze ja mozna by traktowac jako element wtyk rozbieralny to poco tak bardzo sie upierac nad kupnem gniazd przewodow antenowych skoro osiagnales we wlasnym tescie takie wyniki, podlutuj sie do lutów srodkowych pinow wtykow na mini pci na stale z tym co tam podpinales wczesniej i po klopocie po co utrudniac sobie zycie skoro osiagnales juz efekt zamierzony ???? nie bedzie to orginalna konstrukcja producenta a efekt jest zblizony do fabrycznego

powodzenia
REKLAMA