logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG U8360 - Jak wgrać polskie menu i zdjąć simlocka bez testpointu?

diodav 23 Mar 2006 17:02 3081 8
REKLAMA
  • #1 2448413
    diodav
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    Witam,
    Czy jest juz może dostępne polak do tego modelu???Jeśli nie ma do niego polaka to czy można wgrać menu z innego modelu?? Gdzie leży screen testpointu do zrobienia simlocka??? A moze jest opcaj bez TP??

czy ktoś miał już styczność z tym modelem???

Proszę o szybką pomoc
    diodav
    (??) – ozdobniki ? [h]
  • REKLAMA
  • #2 2448727
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    w zalaczniku test point
    Załączniki:
    • LG U8360 - Jak wgrać polskie menu i zdjąć simlocka bez testpointu? U8360.JPG (83.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 2449591
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    bez tp. cruiserem albo vygisem
  • REKLAMA
  • #4 2451511
    diodav
    Poziom 21  
    jak się podpina te testpointy??? Obydwa do masy GROUND I TESTPOINT???

Dodano po 1 [minuty]:

BONO napisał:
    bez tp. cruiserem albo vygisem

Mam skrakowanego vygisa w jaki sposób ściągasz bez TP??? Jak go szczytuje to wyświetla mi go jako U8330, ale pole unlock jest martwe.

Dodano po 1 [godziny] 6 [minuty]:

Hallo pomóżcie z tym TP
  • REKLAMA
  • #5 2451833
    BONO
    Poziom 28  
    krakiem mozesz tylko z TP , cruiserem "patching unlock " ,tym sie własnie roznią cracki :)
  • #6 2451852
    diodav
    Poziom 21  
    Mam problem z tym testpointem. Wtym miejscu gdzie jest pin jest klej tak jak z drugiej strony układu "Flesh". Czy to rozpuścić???? Pomóżcie

Dodano po 1 [minuty]:

czym tak miało brzmieć pytanie, no i jak podpinam testpoint???? łącze dwa wskazane punkty na screenie????
  • REKLAMA
  • #7 2452545
    BONO
    Poziom 28  
    wtedy podłanczasz test point kiedy program sie o to pyta, ja robiłem tak ze wyciołem soibie z papieru imitacje tego plastikowego ekranu ,bo musisz płytke klawiatury podłaczyc a papier po to zeby zwarcia nie było ,a do test pointu przylutowałem cieniutki drucik z transformatora bo jest izolowany .podpiełem klawiature ,podłaczyłem baterie,wszystko scisnełem 3 gumkami .
    program poproci o inicjacje klawiszem ON i musisz wcisnac czerwoną słuchawke pozniej bedzie chciał TP wiec podłanczasz drucik do masy i postepujesz według polecen prpogramu
    (Ale to były stare czasy :-P )
  • #8 2454021
    blasei
    Poziom 12  
    vygisem bez tp tez mozna.
  • #9 2897377
    diodav
    Poziom 21  
    dzięki wszystkim za pomoc. Temat zamknięty

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wgrania polskiego menu oraz zdjęcia simlocka w telefonie LG U8360 bez użycia testpointu (TP). Użytkownicy potwierdzają, że do zdjęcia simlocka można użyć programów typu cruiser lub vygis bez konieczności stosowania TP, jednak w przypadku crackowanego vygisa odczyt telefonu pojawia się jako U8330, a opcja unlock jest niedostępna. Wgrywanie polskiego menu z innego modelu nie zostało potwierdzone. Testpoint jest wymagany przy użyciu cracka, a jego lokalizacja została udostępniona w załączniku. Podłączanie testpointu polega na zwarciu wskazanych punktów do masy (GROUND) w momencie, gdy program o to poprosi. Wskazano również praktyczne metody zabezpieczenia płyty klawiatury podczas lutowania drucika do testpointu, np. użycie papieru jako izolacji. Problem z klejem na pinie testpointa wymaga rozpuszczenia, aby umożliwić lutowanie. Ostatecznie autor potwierdził rozwiązanie problemu i zamknął temat.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA