logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd przekroczony czas negocjacji fazy 2 przy programowaniu 1430 w Pionero v4.0

Maczooo 24 Mar 2006 16:08 1779 6
REKLAMA
  • #1 2452019
    Maczooo
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam! mam problem a mianowicie podczas wrzucania firmwara do 1430 pojawia się błąd "przekroczony został czas negocjacji fazy 2" program pionero v4.0 zamyka port i żima.Może wie ktoś jak sobie z tym poradzić.
  • REKLAMA
  • #2 2452274
    szycha
    Poziom 17  
    Ocena: 49
    Ja używam pioniero v 3.0, jest o wiele lepszy. z wersją v4.0 też miałem problemy.
  • REKLAMA
  • #4 2458120
    widock
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    tak jak napisał kolega sprawdz ustawienia portu ma być ECP-EPP , jeśli robisz tunerek pod windowsem XP to musisz mieć sterowniki do portu.
    Załączniki:
    • xp lpt port patch.zip (1.51 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • install_dlportio.zip (170.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 2458211
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 2458266
    krzycho28
    Poziom 1  
    witam.proszę o kontakt ludzi z wrocławia znających temat p1430
  • #7 2480534
    elek77
    Poziom 24  
    Ocena: 40
    Może masz źle wybrany port lpt lub niewłaściwe przerwanie.

Podsumowanie tematu

✨ Podczas programowania tunera 1430 za pomocą programu Pionero v4.0 pojawia się błąd "przekroczony czas negocjacji fazy 2", który powoduje zamknięcie portu LPT i zawieszenie programu. Rozwiązania sugerowane w dyskusji obejmują sprawdzenie ustawień portu równoległego w BIOS-ie, które powinny być ustawione na tryb ECP-EPP. W przypadku systemu Windows XP konieczne jest zainstalowanie odpowiednich sterowników portu LPT lub zastosowanie patcha XP_LPT_PORT_PATCH, który umożliwia działanie portu LPT w trybie zgodnym z Windows 9x. Wskazano również na możliwość błędnego wyboru portu LPT lub niewłaściwego przerwania IRQ jako przyczynę problemu. Użytkownicy zalecają także rozważenie użycia starszej wersji programu Pionero 3.0, która według niektórych działa stabilniej niż wersja 4.0.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA