logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig SC303(C) – jak zaprogramować radio z procesorem Motka OP 5.42 2C83W?

angela 25 Mar 2006 15:10 2451 6
REKLAMA
  • #1 2455590
    angela
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    Panowie mam mały problem .Kupiłem radyjko i nie moge zaprogramować .Procek to motka :op 5.42
    2c83w qqeg9246.Posiadam programator do motek ale ten układ to dla mnie kosmar.Co robić ? czy ktoś może robił juz takie radyjko?Proszę o podpowiedż.
  • REKLAMA
  • #2 2455629
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    O ile go jeszcze nie ubiłeś... co masz na wyświetlacz obecnie ?

A na pytania " kupiłem i nie dziala..." to proszę do "producenta" kierować, niech wspiera użytkowników.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2455638
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1404
    :D A te radyjka robią się bez żadnego problemu :arrow: choć zawartość przy próbie czytania się kasuje
  • REKLAMA
  • #4 2456199
    angela
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    No to mi pomogliście .... Wszystko wiem.Takie odpowiedzi nie są zbyt zadowalające ale cotam ja też nie będę pomagał ludziom bo po co jak oni mają innych gdzies

Dodano po 1 [minuty]:

a skoro zawartość przy próbie odczytania się kasuje to musi istnieć wsad do tego układu.

Dodano po 56 [sekundy]:

na wyświetlaczu jest code

Dodano po 28 [sekundy]:

co dalej
  • REKLAMA
  • #5 2456475
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Code nie może być bo to radio wyświetla SAFE. A cóż, jak pomagać bezmózgowcom którzy tylko z opisem w formie komiksowej potrafia przylutować 4 przewody i naciśnąć Read. A poczytać wcześniejsze posty, dziesiątki takich już było a i w PDFie jest wyrażnie napisane co trzeba zrobić by odczytać a właściwie skasować bo nie skasował się jeszcze. Więc pomyśl czego nie zrobiłeś w PDFie tego procesora.

SławeK
  • #6 2456723
    tolo
    Poziom 35  
    Ocena: 1175
    Ten procek akurat bardzo ładnie się programuje bo jesli chodzi o odczyt to wszystko idzie w powietrze.No i konfiguracja do programowania jest stosunkowo prosta, zreszta tyle jest materiałów do tego że niema siły aby nie zrobic trzeba tylko chciec poszukac i troszke pomyslec.
  • #7 2456964
    adam white
    Spec od car audio
    Ocena: 327
    Tak z ciekawości powiem, że w pewnym przypadku to radio może wyświetlać Code, a nie Safe po włączeniu. Nazywam to odkodowaniem na własne życzenie.

;-) <SławeK>

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z programowaniem radia Grundig SC303(C) wyposażonego w procesor Motka OP 5.42 2C83W. Użytkownik posiada programator do układów Motka, jednak próba odczytu zawartości pamięci skutkuje jej skasowaniem. Na wyświetlaczu pojawia się komunikat "code", co jest nietypowe, gdyż standardowo radio wyświetla "SAFE". Wskazano, że procesor ten jest stosunkowo łatwy do programowania, ale wymaga dokładnego przestrzegania procedur opisanych w dokumentacji PDF, ponieważ odczyt pamięci powoduje jej wymazanie. Wspomniano o konieczności poszukiwania odpowiedniego wsadu (wsadu firmware) do układu oraz o możliwym "odkodowaniu na własne życzenie", które może powodować wyświetlanie komunikatu "code" zamiast "SAFE". Podkreślono, że wiele podobnych przypadków było już omawianych i że kluczem jest właściwe przygotowanie i wykonanie programowania zgodnie z instrukcjami producenta procesora.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA