logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dresden rcr45 przy podłączeniu do zasilania wyskakuje CARD ERR

joger.js 26 Mar 2006 13:18 1593 9
REKLAMA
  • #1 2458852
    joger.js
    Poziom 23  
    Ocena: 8
    Witam
    Tylko prosze nie piszcie ze temat był omawiany wiele razy bo szukałem i nie znalazłem to co mogło by mi pomuc

A wiec tatko przyniusł takie radio jak w temacie no i przy podłączeniu do zasilania wyskakuje CARD ERR ... nie reaguje na nic jak wyciągam karte też pisze cały czas to samo . nie mam też do niego kodu

No i prośba tu jest moja taka zeby mi pomuc pokoleii co mam robić ,moge przeprogramowywać ( tylko który układ ) ? mam programatory a jak nie to moge zrobić to nie problem mam czytniki kart chipowych mam małe doświadczenie w programowaniu

Pomóżcie :)
  • REKLAMA
  • #2 2459062
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    nie wiem czy w tym też ale w starszych można wprowadzić w stan uczenia przez podanie kodu wyliczonego po numerach
    ale często też gdy obecna karta jest sprawna należy poczyścić podiginać złącze
  • REKLAMA
  • #3 2459444
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    Wygląda na to,że karta nie od tego radia.Gdyby był błąd na złączu lub uszkodzona karta, świeciłoby WRONG KC.Zrób jak radzi kolega pkhenr.Wywołaj (1+FM+ włącz. lub 1+4+włącz) ,wprowadź i zatwierdź kod i powinno hulać.
  • #4 2459992
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Jeśli karta nie jest od tego radia to nie przyuczysz jej do radia. A komunikat świadczy o braku połączenia z kartą (lub jej uszkodzeniu) a nie złej karcie.Tak że większość porad można sobie w buty włożyć i trzeba będzie przejść się do kogoś kto się na tym dobrze zna.

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 2461327
    Duduś_2
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Radyjko można uruchomić bez karty . Tylko tak jak pisał Sławek trzeba się z tym udać do kogoś kto się tym zajmuje . W tym przypadku trzeba odczytać motorolę i odpowiednio zmodywikować wsad.
  • #6 2463779
    joger.js
    Poziom 23  
    hmmm ok narazie zaczne z czyszczenia styków pomoze pomoże zaraz napisze czy dało to jakiś rezultat

Dodano po 32 [minuty]:

dobra nic z tego wyczyściłem styki i karte i nadal nic card err ale jest możliwość spisania kodu poprzez kombinacje klawiszy 1+fm ale wpisałem kod który mi wygenerował pewien program i wyskoczyło mi na wyswietlaczu card err i teraz już nie moge wpisać kodu ponownie ... ?? czy musze odczekać chwile zeby mozna ponownie wpisywać kod ??

a co do karty to chyba wyzionęła ducha

Dodano po 49 [minuty]:

no własnie jak macie to dajcie wsad do karty to odrazu załaduje może pomoże ... i jakim programem mam to zrobić ??
  • #7 2464766
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Ha, dajcie... dajcie... a miejcie czym programować i miejcie to ?

Jest pewna sztuczka by przekonać się czy karta jest sprawna i czy jest od tego radia. Trzeba znaleść wyższy model Blaupunkta niż RCR45 na kartę, odblokować je jego właśną karta , wejść w menu DSC, Read Card i jak zacznie wyświetlać napisy i numery radia z karty to włożyć tą nieznaną kartę. Karta powie Ci z jakiego radia pochodzi i jaki model i numer miało jej radio.

SławeK
  • REKLAMA
  • #8 2467137
    joger.js
    Poziom 23  
    hmm po co sie tak bawić bo dejcie dejcie to mój ojciec mówi a programator do kart chipowym mam i na coma i pod LPT tak wiec do wyboru do koloru co do innego radia wyższego modelu to nie bede miał takiej okazji bo ja sie nie zajmuje odblokowywaniem radii tylko czasami jak ktoś z zrodziny coś przyniesie to wtedy coś pokombinuje

To macie jakiś wsad do karty ??
  • #9 2467166
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1404
    :D Jak ci się uda zrobić z tą kartą to się zdziwię , karta do BP to nie jest karta do satelity ->> i musi być czysta sformatowana

Lub trzeba siedzieć w temacie ->> :D i wtedy to radio chodzi bez karty
  • #10 2467298
    joger.js
    Poziom 23  
    no to bardzo prosze pomożcie mi uruchomić to radio bez karty

Dodano po 5 [godziny] 13 [minuty]:

nadal czekam na pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy radia Blaupunkt Dresden RCR45, które po podłączeniu do zasilania wyświetla komunikat "CARD ERR" i nie reaguje na żadne działania, nawet po wyjęciu karty. Użytkownik nie posiada kodu do radia i prosi o pomoc w uruchomieniu urządzenia oraz ewentualnym przeprogramowaniu karty chipowej. W dyskusji zasugerowano, że komunikat wskazuje na uszkodzenie lub brak połączenia z kartą, a nie na błędny kod. Zalecane jest oczyszczenie styków karty i gniazda, jednak nie przyniosło to efektu. Wskazano, że karta może nie pochodzić z tego radia, co uniemożliwia jej przyuczenie. Proponowano użycie wyższego modelu Blaupunkta do odczytania danych karty i identyfikacji jej pochodzenia. Wymagana jest modyfikacja wsadu (firmware) radia, co wymaga specjalistycznej wiedzy i sprzętu do programowania kart chipowych. Próby wpisania kodu przez kombinacje klawiszy zakończyły się niepowodzeniem i zablokowaniem możliwości ponownego wprowadzania kodu. Ostatecznie zasugerowano, że bez odpowiedniego wsadu i doświadczenia trudno uruchomić radio bez oryginalnej, sprawnej karty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA