Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

sterownik instalacji gazowej Autronic problem z podpięciem

radarek 26 Mar 2006 15:18 6689 5
    radarek
    Level 16  
    kolega posiada instalacje gazową autronic i problem polega na tym ze podczas demontażu deski wyrwał kabelki z wtyczki łączącej przełącznik z instalacją ma ktoś może rozpiske który pin do czego służy ??
    wszystko co znalazłem napisanego na tym przełączniku to :
    Autronic
    SL0124 - AS103
    00224 266/02 40/02
    SW: x65t_15.hex
    złącze ma 7 pinów

pomórzcie bo autko nie jeździ a metodą prób i błędów to raczej sie to ustrojstwo popali
    radarek
    Level 16  
    dzięki problem rozwiązany
    marcinwozniak1
    Level 14  
    schemat na prawdę pierwsza klasa. dzięki również.
    jamaka
    Level 12  
    Czy ktoś posiadaschemat elektroniczny samej płytki tej centralki AS100
    ree86
    Level 10  
    witam.
    odgrzewam troche temat gdyż mam po części podobny problem. Więc z dnia na dzień mozna powiedzieć że tak jakby padła mi centralka. wczesniej bylo tak. po przekreceniu zapłonu w momencie gdy centralka ustawiona byla na pozycje G czerwona mrugała pomarańczowa dioda. w tej chwili w momencie przekrecenia zaplonu w pozycji G na centralce pala sie obie diody.W chwili odpalenia rowniez pala sie dwie diody na stale, czasem przy przygazowaniu zaczynaja mrugac obydwie na raz lub zimiennie jedna przez druga. niekiedy sytuacja wyglada normalnie czyli po przekreceniu zaplonu pomaranczowa dioda mruga, po odpaleniu rowniez - wystarczy zagazaowac i powinien przełączyc sie na gaz jednak po zagazowaniu ( osiagnieciu wymganych obrotów) zapalaja sie dwie na raz jednak na gaz nie przełącza. nie słychac pracy elektrozaworu. zakupilem druga centralke i jest to samo. sprawdzilem pod maska i na przekazniku na zdjeciu odpiety byl jeden pin. Zielono-zółty. jednak dalej nie przełącza na gaz, nawet w trybie awaryjnym odpalenia z gazu. w zwiazku z powyzszym prosze was o cenne rady. Byłem u gazownikow to twierdzili zgodnie ze to centralka i trzeba przerobic na stag 100w ( koszt 200zl) obecna instalacja to autronic al 600.

Gdzie moze byc problem?

Jak prowidłowo podłaćzyc przekaznik ? jakie kolory pod jakie numeryki ? wiem ze napewno pod 87a idzie niebieski kabel

czy przyczyna moze byc w wielozaworze na butli ? ( z tego co tam zagladalem to jest taki czerwony zawor )

z góry dziekuje za pomoc i cenne porady

sterownik instalacji gazowej Autronic problem z podpięciem