logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przywrócić oryginalne dzwonki i gry na Nokia 6100?

Kristek 29 Mar 2006 11:11 2478 4
REKLAMA
  • #1 2470364
    Kristek
    Poziom 16  
    Ocena: 39
    Witam!

Metodą kupna nabyłem synowi komórkę jak w temacie.
    Dzięki Waszej pomocy w temacie:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic476316.html
    mam juz oryginał obudowę. Naprawdę warto dołożyć parędziesiąt złotych - telefon wygląda jak nowy !
    Do pełni szczęścia brakuje tylko oryginalnych dzwonków i gier. W telefonie który posiadam, ktoś wcześniej skutecznie pokasował wszystkie aplikacje Java i oryginalne dzwonki a powgrywał sobie tylko znane utwory których ani ja ani syn nie trawimy.
    Gdzie mógłbym znaleźć oryginalne dzwonki, tapety do tego telefonu?
    Czy pozostaje tylko zgrać je z innej Nokii?
    Pod pojęciem "oryginalne" rozumiem oprogramowanie które znajduje się w telefonie zaraz po jego zakupie. Jeżeli chodzi o sieć (bo tu też mogą wystąpić róznice) to jest to obecna Orange.
    Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi i pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #2 2470395
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    Bedziesz miał problem poniewaz nokia zabezpiecza swoje multimedia o ile jeszcze obrazek jakis typu tapeta mozna przeslac w formie mmsa to o dzwiekach zapomnij
    Tutaj potzreba wrzucic plik .cnt ktory odpowiada za wszelkie multimedia także jezeli posiadasz dostep do jakiegos sprzetu to po kłopocie ale jezeli nie to zobacz w jakims punkcie typu serwis gsm zrobia ci to w 3 minuty i mysle ze za samo cnt wiece3j jak 10 nie powinni wziac
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2506324
    Kristek
    Poziom 16  
    Czy do tego wystarczy kabel COM? Jeżeli tak, to jakiego softu użyć?Chłopaki na serwisie GSM twierdzą że trzeba wgrać cały soft i chcą 25dukatów. Czy wgranie nowego softu powoduje też ustawienie wartości domyślnych (chodzi o zestrojenie między soft a hardware telefonu)...
    Obecnie jest w telefonie ver. 05.16
  • REKLAMA
  • #4 2507461
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    jezeli znajdziesz zestaw oryginalnych multimediów do noki 6100 to powinno isc kablem com (jezeli jest taki do 6100 a szczerze to nie wiem)
    25 dukatów za dogranie samego cnt to troche duzo ja bym to zrobił za 10 :) (samo cnt) plik cnt musi byc z pakietu wersji twojej nokii i bedzie smigało bez problemu
    pozdrawiam
  • #5 2897510
    Kristek
    Poziom 16  
    No i niestety nie dogrywałem oryginalnych dzwonków (trochę szkoda pieniędzy) a i syn już mnie nie molestuje. Temat zamykam - dziękuję za podpowiedzi.
REKLAMA