logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie STX-y do półko-skrzyni z radiem Blaupunkt i głośnikami Tonsil ZG30?

hamena 29 Mar 2006 22:15 1118 7
REKLAMA
  • #1 2472935
    hamena
    Poziom 11  
    Witam wszystkich

Chcę zrobić coś takiego jak w temacie

Zasilane ma być tylko radiem Blaupunkt

Zależy mi na tym żeby przy małej mocy był dobrze słyszalny bas (w tej chwili mam w bagażniku tonsile zg30 z głośnikami 60w 8Ω)

które stx-y by się nadawały
  • REKLAMA
  • #2 2473145
    kondzio1717
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Cytat:
    Zależy mi na tym żeby przy małej mocy był dobrze słyszalny bas

To zdanie odrazu wyklucza zastosowanie STX. Jesli ma byc dobrze slyszalne, to HERTZ ESK 165 lub cos tego pokroju..

A tak pozatym to poroniony pomysl.. Skoro masz juz cos z tylu to moze pomysl nad przodem??
  • REKLAMA
  • #3 2473199
    hamena
    Poziom 11  
    Chce to tak zrobić poniewaz te tonsile zajmuja za duzo miejsca i kiapsko wyglad (ale basu jest az rejstracja drzy) no i w domu nie mam na czym słuchac

Dodano po 58 [minuty]:

Czy stx gdn 20-80-4-sc zagra dosyc nisko

Prosze o pomoc bo nie bardz sie na tych sprawach znam
    ps. mało kasy dlatego stx a nie HERTZ ESK 165
  • REKLAMA
  • #5 2474430
    Hefajstos
    Poziom 35  
    Ocena: 131
    Kiepski wygląd... No... wygląd głośnika to podstawa, w BandPassie szczególne:D

Pomysł z kolumnami z tyłu nawet mi się podoba, nawet zakładając, że nie masz przodów w drzwiach ani suba w bagażniku. Po prostu dobra kolumna z tyłu, przenosząca pełne pasmo wliczając w to dobry bas. Ja bym pomyślał rzeczywiście na jakimś Hertzem.

STX gra ładnie jak mu się da czadu. Jak zależy ci na dobrym impulsie i dobrym brzmieniu basu niezależnie od głośności, to głośniki po 40zł nie wystarczą niestety:(

--
    podzrawiam
    Hefi
  • REKLAMA
  • #7 2480685
    kondzio1717
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    tylko i wylacznie 4ohm!!! Nie bedziesz mial takiego glosnika STXa ktorego napedzi ci radio, poprostu nie wysteruje go i tyle..

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik planuje zasilanie półko-skrzyni z radiem Blaupunkt i głośnikami Tonsil ZG30 60W 8Ω w bagażniku, oczekując dobrego basu przy niskiej mocy. Z uwagi na ograniczony budżet rozważa głośniki STX, pytając o modele nadające się do tego zastosowania, zwłaszcza STX GDN 20-80-4-SC. Odpowiedzi wskazują, że STX-y przy zasilaniu tylko radiem Blaupunkt mogą nie zapewnić satysfakcjonującego basu, a lepszym wyborem byłyby głośniki Hertz ESK 165 lub podobne, choć droższe. Zalecane jest stosowanie głośników 4Ω, aby radio mogło je odpowiednio wysterować. Dyskusja podkreśla kompromis między jakością dźwięku a ceną oraz sugeruje rozważenie kolumn z przodu pojazdu lub innych konfiguracji. Pojawiła się także propozycja porównania Tonsil ZG30 z innym modelem Tonsil dostępnym pod wskazanym linkiem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA