logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens AX72 po zalaniu - nie wykrywa karty SIM, co zrobić?

POMOCRTV 30 Mar 2006 10:37 1212 4
REKLAMA
  • #1 2474113
    POMOCRTV
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Mam problem z SIEMENSEM AX72, dostałem go po kąpieli w pralce razem ze spodniami.
    Płyte oczyściłem i wypłukałem w wanience ultradźwiękowej, wszystkie ślady zalania znikneły. Znalazłem też jedną przerwe i poprawiłem ją.
    Telefon już się uruchamia tylko mam taki problem, że nie widzi karty SIM.
    W trybie testowym sprawdziłem: mikrofon, głośnik, wibracje i wszystko działa.
    Może ktoś zna jakąś solucje na ten telefon, żeby wykrył kartę SIM.
  • REKLAMA
  • #2 2475444
    venomik
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    no wiec jak po zalaniu to po wanience najlepiej przelutować płyte na nowo dużo pasty i grzanko :) potem full flash jak nie pomoze to bedziemy myśleć dalej :)
  • REKLAMA
  • #3 2477501
    POMOCRTV
    Poziom 15  
    Przelutowałem, ale nie pomogło nadal nie widzi karty. Niestety, ale flasha nie jestem wstnie wgrać. Mam tylko griffina i cruisera a tego siemensa tym nie rusze. Chyba że ktoś zna jakiś sposób zwykłym kablem COM i np darmową FREIĄ i skąd ściągnąć full flasha.
    Najlepiej by było jakby ktoś udostępnił link do serwisówki wtedy bym miał ułatwione zadanie, a na 80% jest jakaś przerwa.
    Znalazłem tylko taką okrojoną oto link:
    http://allsiemens.com/doc/download.php?file=L1-L3_AX72_R1.1.ZIP
  • REKLAMA
  • #4 2487883
    POMOCRTV
    Poziom 15  
    Temat jest nadal akualny. Bardzo bym prosił o schemat połączeń karty SIM. Bardzo mi zależy na jego naprawie.
  • #5 2579330
    POMOCRTV
    Poziom 15  
    Temat zamykam zaniosłem go do serwisu wymienili jakiegoś scalaka i chodzi. Dziękuje wszystkim za pomoc...
REKLAMA