logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tuner analog.Obraz ok tylko zamiast dzwięku szum.Oddam10 pkt

scalak4 31 Mar 2006 19:40 1242 3
REKLAMA
  • #1 2479297
    scalak4
    Poziom 17  
    Ocena: 39
    Witam! Mam problem z analogowym tunerem satelitarnym. Z tego co wiem działał dobrze, tylko ostatnio był nieużywany. Teraz po podłączeniu do anteny wszystkie programy odbiera ok, tylko zamiast dzwięku jest szum. Na niektórych kanałach coś tam słychac ale bardzo kiepsko. Próbowałem juz go podłączac przez EURO ale to nie pomaga. Antena jest ustawiona na Astre a przestawianie jej powoduje tylko utratę obrazu. Prosze o pomoc bo nie znam sie zbytnio na tych urządzeniach. Sprawa bardzo pilna :!: Osoba która rozwiąże problem dostanie 10 punktów :!: :D
  • REKLAMA
  • #2 2479384
    emito
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam.
    Da się stroić Audio (słychać reakcje na zmianę wartości) ???

Jaki to tuner model... istnieje prawdopodobieństwo ,że coś padło w torze audio
  • REKLAMA
  • #3 2479472
    scalak4
    Poziom 17  
    No jest taka opcja ale przy strojeniu nic sie nie zmienia. Możliwe że cos sie uszkodziło. Jutro bede dokładnie wiedział jaki to tuner. Jak narazie to moge powiedzieć ze na pilocie było:

C/KU - nie mam pojęcia co to jest (mozna wybrać C albo U)
    H/V - to napewno bedzie polaryzacja
    L/T - to chyba jest do dostrajania kanału
    AUDIO - po nacisnięciu nic sie nie dzieje :?:
    A/B - to jest do przełączania wejść. Sprawdzałem oba i na kazdym jest tak samo.

Jest jeszcze ENTER i SET ale to do wchodzenia w tryb strojenia. Może jest cos w opcjach namieszane?

Jutro napisze jaki to TUNER. Pozdrawiam !
  • #4 2481657
    scalak4
    Poziom 17  
    Tuner nazywa sie:

HUTH 1020LT
    (siemens audio system)
REKLAMA