logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C60 - błąd boot file is not accepted przy fleszowaniu Freją

WaldekCCC 01 Kwi 2006 00:33 1168 10
  • #1 2480640
    WaldekCCC
    Poziom 11  
    Po przecięciu testpointa chcę to ustrojstwo sfleszować, ale wyskakuje w Freji błąd: boot file is not akcepted. Co to może znaczyć? Jak sobie z tym fantem poradzić?
  • #2 2480676
    marokie
    Poziom 14  
    Co masz do dyspozycji_
    kabel com czy jakiegos boxa

sciagnij freie na tornado i sprawdz czy uda sie sciagnac locka na jednej z trech opcji boot core sciagnac locka.

jesli nie to zbyt plztko ciales! tnij ale ostroznie!!! dalej!

MAROCCO GSM
  • #3 2480700
    superdlubek
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    raczej zbyt płytko przecięte tak jak kolega napisał może być tak że po zdjęciu simlocka nie odpali się telefon wtedy musisz zrobić zworkę i będzie ok.
  • #4 2480765
    WaldekCCC
    Poziom 11  
    Właśnie mam uniwersalnego boxa. Po przecięciu testpointa swupem nie mogę wgrać wersji 27 fulla, bo wyskakuje Bootcore is not detected. Mam kość AMD i co dalej?

Dodano po 2 [godziny] 24 [minuty]:

Potrzebuję więc Fulla minimum V20 na AMD do V-Klaya.

Czy wie ktoś, gdzie to znaleźć?
  • #5 2481103
    djmolo
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    Przetnij pożądnie TP. I rób FREIA. Podpinam w załączniku. tam masz 3 pliki czyli pełny full i wgrywaj to FREIA. Smialo zrobisz to twoim boxem bo też takim robiłem . teraz mam UFSa to wgywa sie 3 razy szybciej.
    Załączniki:
    • C60_v26_FREIA.rar (4.31 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 2481632
    WaldekCCC
    Poziom 11  
    Próbuję wgrać te fls i nie mogę, bo wyskakuje "boot file is not accepted". TP jest na pewno przecięty, bo próbowałem wgrać fls pod V-Klay i w połowie była zwiecha i nie szło dalej. I co Wy na to?
  • #7 2481783
    djmolo
    Poziom 21  
    To jeszcze inaczej. Która wersją FREI wgrywasz ?? jak masz ustawione w USTAWIENIACH?? Jak możesz zrób screena . Bedzie łatwiej . Bateria oczywiście full ?
  • #8 2485552
    WaldekCCC
    Poziom 11  
    Jeśli chodzi o Freję, jest to wersja 15, Phone model: Siemens C60 boot, w Configuration functions: COM2, prędkość transmisji 115200, RTS i DTR zaznaczone, Medium i Bootcore bug. Dalej postępuję jak w załączonym w poście pliku txt. Oczywiście żadnych z plików fls, czyli bootcore, fullflash i eeprom nie mogę wgrać, bo wywala błąd. Raz udało mi się wgrać fulla ale wcześniej trzeba zacząć od bootcora, bo tak jest napisane w załączniku txt. Ale tego nie da się uruchomić. Jak robię test w Miscellanous functions i pierwsza zaznaczona opcja, to podaje, że IMEI jest 00000.... i użyj original IMEI i na końcu wywala bootcore invalid. I co z tym można począć???????
  • #9 2485694
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    wgraj fulla ustaw model telefonu jako c60 (baz boot)
    i wgraj zmień prędkośc flashowania na najniższą i sprawdz najpierw muisz wgrać fulla a potem sciągną sima i telefon odpali :)

no chyba ze źle przeciołeś tespointa (nie ta ściecha)
  • #11 2486141
    djmolo
    Poziom 21  
    No i upewnijsie abyś miał dobrze cietego TP. Pożadna lupa to podstawa. Bo coś mi się wydaje że nie uciąłeś go dobrze.

A czy w SSt komunikuje Ci się ??

Podsumowanie tematu

✨ Podczas próby sfleszowania telefonu Siemens C60 za pomocą programu Freja pojawia się błąd "boot file is not accepted" lub "bootcore is not detected". Problem najczęściej wynika z nieprawidłowo przeciętego testpointa (TP), co uniemożliwia poprawne wykrycie bootcore. Zaleca się dokładne i ostrożne przecięcie TP, najlepiej pod lupą, aby zapewnić właściwy kontakt. W Freji należy używać odpowiedniej wersji oprogramowania (np. wersja 15) oraz ustawić model telefonu na Siemens C60 (bez bootcore bug, jeśli TP jest dobrze przecięty). Prędkość transmisji powinna być ustawiona na 115200, a RTS i DTR zaznaczone. Wgrywanie należy rozpocząć od pełnego pliku fullflash (minimum wersja V20 dla kości AMD), a następnie można próbować zdjęcia simlocka. W przypadku problemów z wgraniem bootcore lub fulla warto zmniejszyć prędkość flashowania i sprawdzić komunikację w SST. Wgrywanie plików fls wymaga poprawnego ustawienia konfiguracji i pełnej baterii. W razie problemów z bootcore pojawia się komunikat o nieprawidłowym IMEI (00000...), co wskazuje na konieczność wgrania oryginalnego IMEI po poprawnym flashowaniu. Użytkownicy sugerują także korzystanie z uniwersalnych boxów lub UFS dla szybszego i skuteczniejszego flashowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA